This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2024-03-06
Ilmoituksen numero2024-143329
TED numero
OstajaorganisaatioElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja elinkeinotoimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (2296962-1 )
Hallituskatu 3 B
FI-96100 Rovaniemi
http://www.ely-keskus.fi
Hankinnan otsikkotiedotKalataloustarkkailun toteutus vuosina 2024-2026, kalakantanäytteet, kalastustiedustelu, sähkökoekalastukset ja näiden raportointi
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/sv/public/procurement/97662/notice/143329/overview
Originaali JSON tietue143329.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausKalastustiedustelu tehdään maksuvelvoitetarkkalussa kolmen vuoden välein eli vuosien 2022 ja 2025 kalastuksesta. Tämä tarjouspyyntö sisältää vuoden 2025 kalastustiedustelun. Tiedustelun kohderyhmänä ovat kaikki Kemijärveen kyseisinä vuosina kalastusluvan lunastaneet, joiden nimi- ja osoitetiedot saadaan kalastusosakaskunnilta, yhteislupamyyntipaikoista sekä internet-pohjaisen luvanmyynnin perusteella. Yleiskalastusoikeudella onkivia ja pilkkiviä sekä kalastuksenhoitomaksulla yhdellä vavalla ja vieheellä kalastavia ei välttämättä saada kalastustiedustelun otantaan. Kuhakanta on voimistunut merkittävästi Kemijärvellä 2000-luvulla luontaisen lisääntymisen kautta. Kuhanäytteistä seurataan kuhien kasvua ja etenkin sukukypsyysikää eri puolilla järveä. Siikakanta ja siian kalastus on sen sijaan Kemijärvellä heikentynyt edellisellä tarkkailujaksolla. Myös siian osalta kerätään kalakantanäytteitä. Uutena menetelmänä seurataan istutettujen ja alitsariinimerkittyjen siikojen osuutta siikakannassa. Samalla selvitetään myös eri siikamuotojen osuutta siikakannassa. Taimenista istutusten tuloksellisuutta voidaan tarkastella rasvaevien perusteella ja taimenten kasvu määritetään jatkossa otoliiteista. Sähkökalastuksia toteutetaan jälleen Kemijärveen laskevissa taimen- ja harjusistutusten kohteena olevissa kunnostetuissa jokikohteissa ja selvitetään niissä istutusten tuloksellisuutta. Muiden tarkkailumenetelmien osalta sivuvesien siikanäytteitä on kerätty Kemijärveen yhteydessä olevista järvistä tarpeen mukaan. Siikanäytteistä on selvitetty siikamuoto, ikä, kasvunopeus ja kuntokerroin. Tietojen perusteella osakaskuntia on voitu ohjeistaa sivuvesien istutusmääristä sekä istutettavista siikamuodoista. Sivuvesien siikanäytetutkimuksia tehdään tarpeen mukaan. Tarkkailutoimenpiteistä laaditaan ensimmäinen väliraportti vuoden 2024 lopulla ja siinä esitetään vuoden 2024 loppukesällä tehtyjen sähkökoekalastusten tulokset. Vuoden 2025 loppupuolella laadittavassa väliraportissa esitetään toteutuneen kalanäytepyynnin tulokset. Raportissa esitetään myös alustava arvio istutusten tuloksellisuudesta huomioiden v. 2022 kalastustiedustelussa saadut tulokset, sähkökalastusten tulokset sekä kalanäytepyynnistä saadut tulokset Tarkkailujakson päätteeksi vuoden 2026 keväällä laaditaan ns. laajempi yhteenvetoraportti, jossa esitetään vuoden 2025 kalastustiedustelun tulokset sekä laajempi katsaus järven kalaston tilan kehityksestä. Lisäksi esitetään tarkkailumenetelmillä saatuun tietoon perustuen arviota kalatalousmaksulla toteutettujen hoitotoimenpiteiden tuloksellisuudesta, suosituksia jatkotoimenpiteille sekä säännöstelyalueen kalavedenhoidolle seuraavalle ohjelmakaudelle. Vuoden 2026 raportin tulokset esitetään myöhemmin maksuvelvoitetarkkailun kokouksessa, jossa on edustettuina tarkkailuvelvolliset sekä kalatalousviranomainen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pääKalastukseen liittyvät palvelut (77700000)
Hankintanimikkeistö (CPV) muut
AluekoodiFI1D7
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset