This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2024-04-05
Ilmoituksen numero2024-144608
TED numero
OstajaorganisaatioElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (2296962-1 )
Wolffintie 35
FI-65100 Vaasa
http://www.ely-keskus.fi
Hankinnan otsikkotiedotJättisukeltajan ja isolampisukeltajan inventoinnit Ähtärissä, Kruunupyyssä ja Uusikaarlepyyssä sekä lummelampikorennon ja sirolampikorennon inventoinnit Vetelissä ja Seinäjoella
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio24 000 EUR
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/98647/notice/144608/overview
Originaali JSON tietue144608.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTärkeimmät kohdelajit ovat jättisukeltaja (Dytiscus latissimus) ja isolampisukeltaja (Graphoderus bilineatus). Lajien inventoinneissa tulee kiinnittää huomiota muidenkin uhanalaisten ja silmälläpidettävien lajien esiintymiseen. Inventoinnit kohdistetaan lajien mahdollisiin elinympäristöihin. Inventoinnissa tulee käyttää sukeltajakuoriaisille suunniteltua syöttirysää, johon asetettu syötti (maksan- tai kalanpaloja) houkuttelee niitä pyydykseen. Elävänäpyytävät rysät asetetaan tukikepin varaan pohjaan vesikasvillisuuden joukkoon osittain vedenpinnan yläpuolelle, jotta sukeltajat saavat happea pyydyksessä. Rysät on koettava 3–4 vuorokauden välein. Molemmat lajit ovat rauhoitettuja, joten poikkeuslupa inventointiin tarvitaan. Tilaaja on jo hakenut ja saanut luvan. Havainnoista tulee tallentaa maastossa tarkat koordinaatit. Tarvittaessa ELY-keskuksesta voidaan toimittaa tarkempaa ohjeistusta ennen selvitysten alkua. DOKUMENTOINTI Tiedot tallennetaan laji.fi-tietokantaan. Tallennuksen lisäksi laaditaan lyhyt raportti, joka sisältää luontoselvityksen tekijät, heidän asiantuntemuksensa ja yksilöydyt tehtävänsä, maastotöiden päivämäärät ja kellonajat sekä kuvauksen kartoituspäivien sääolosuhteesta, kuvauksen käytetyistä menetelmistä, selvitysreitit ja havaintopisteet kartalla, kuvauksen lajin esiintymän runsaudesta, esiintymispaikkojen bioottiset ja abioottiset tekijät sekä kuvaus elinympäristön laadusta (esim. arvio veden laadusta, ilmaversoiskasvien runsaudesta, rannan kasvillisuus jne.), hoito- ja suojelusuositukset lajien elinympäristövaatimusten perusteella sekä tulosten epävarmuustekijät ja mahdolliset lisäselvitystarpeet. Raportti toimitettava tilaajalle viimeistään 30.11.2024.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLuonnonsuojelupalvelut (92534000)
AluekoodiFI195, FI194
Pääasiallinen suorituspaikkaSvartnäs (Uusikaarlepyy), Ouluvesi (Ähtäri), Tast (Kruunupyy)

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTärkeimmät kohdelajit ovat lummelampikorento (Leucorrhinia caudalis) ja sirolampikorento (Leucorrhinia albifrons). Lajien inventoinneissa tulee kiinnittää huomiota muidenkin uhanalaisten ja silmälläpidettävien lajien esiintymiseen. Inventoinnit kohdistetaan lajin mahdollisiin elinympäristöihin. Laskennan voi suorittaa vedenrajaa kävellen tai veneellä rantoja pitkin kiertäen. Pienemmillä lammilla kartoitus onnistuu kiikaroimalla rantoja kiertäen. Rehevillä ruovikon tai muun kasvillisuuden ympäröimillä järvillä kartoitus tulee tehdä kiertämällä ranta veneellä järven puolelta. Koiraat lasketaan kiikaria apuna käyttäen. Liikkuminen Varpulan tekojärven Roomio-niemellä on kielletty 1.2.–31.7. Jos inventoinnit tehdään maalla, tarvitaan poikkeamislupa. Tilaaja hoitaa luvan hakeminen, mutta inventointeja niemellä ei voida tehdä ennen kuin lupa on saatu. Sään inventointipäivällä tulee olla aurinkoinen ja heikkotuulinen. Inventointi on paras suorittaa noin klo 9–19 välisenä aikana. Sateen jälkeen on hyvä odottaa yksi aurinkoinen tunti ennen inventoinnin aloittamista. Havainnoista tulee tallentaa maastossa tarkat koordinaatit. Tarvittaessa ELY-keskuksesta voidaan toimittaa tarkempaa ohjeistusta ennen selvitysten alkua. DOKUMENTOINTI Tiedot tallennetaan laji.fi-tietokantaan. Tallennuksen lisäksi laaditaan lyhyt raportti, joka sisältää luontoselvityksen tekijät, heidän asiantuntemuksensa ja yksilöydyt tehtävänsä, maastotöiden päivämäärät ja kellonajat sekä kuvauksen kartoituspäivien sääolosuhteesta, kuvauksen käytetyistä menetelmistä, selvitysreitit ja havaintopisteet kartalla, kuvauksen lajin esiintymän runsaudesta, esiintymispaikkojen bioottiset ja abioottiset tekijät sekä kuvaus elinympäristön laadusta (esim. arvio veden laadusta, umpeenkasvu, rannan puustoisuus jne.), hoito- ja suojelusuositukset lajien elinympäristövaatimusten perusteella, tulosten epävarmuustekijät ja mahdolliset lisäselvitystarpeet Raportti tulee toimittaa tilaajalle viimeistään 30.11.2024.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLuonnonsuojelupalvelut (92534000)
AluekoodiFI194
Pääasiallinen suorituspaikkaLaukkulampi (Veteli), Varpulan tekojärvi (Seinäjoki)

Sopimukset