This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2023-04-24
Ilmoituksen numero2023-126734
TED numero2023/S 084-257155
OstajaorganisaatioKeski-Suomen hyvinvointialue (3221318-2 )
Hoitajantie 1
FI-40620 Jyväskylä
https://hyvaks.fi/
Hankinnan otsikkotiedotUltraäänilaitteet
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio2 500 000 EUR
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/sv/public/procurement/61955/notice/126734/overview
Originaali JSON tietue126734.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausRadiologiset ultraäänilaitteet Osa-alueen laitteet ovat vaativaan radiologiseen kuvantamistoimintaan soveltuvia ultraäänilaitteita, joita tullaan hankkimaan pääasiassa Sairaala Novan röntgenosastolle. Laitteet ovat päivittäisessä käytössä ja niillä tehdään laaja-alaisesti eri kuvaus-kohteiden ultraäänitutkimuksia sekä aikuisille että lapsille, lisäksi laitteita käytetään päivittäin erilaisten toimenpiteiden yhteydessä. Laitteilta edellytetään pääasiassa erittäin hyvää kuvanlaatua ja niihin tulee olla saatavilla monipuolinen anturivalikoima pinnallisten ja syvien kohteiden tutkimiseen sekä uusimmat kuvanparannustekniikat. Laitteiden tulee mahdollistaa monipuoliset ja helpot mittaustoiminnot sekä B-kuvassa että Dopplerissa. Lisäksi laitteilta edellytetään hyvää käyttöergonomiaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä konsolin että monitorin osalta. Järjestelmän aikana hankittavat laitteet voidaan jakaa pääasiassa kahteen kategoriaan: • Käyttökategoria 1: vaativaan monipuoliseen käyttöön soveltuva huippu-tason (high-end) yleistutkimuslaite. Tämän käyttökategorian laitteet ovat pääasiassa röntgenyksikköön hankittavia huipputason yleistutkimuslaitteita, joilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua, erittäin hyvää ergonomiaa, vahvaa suorituskykyä, laajaa anturivalikoimaa ja monipuolista käytettävyyttä. Monipuoliseen käyttöön hankittavilla laitteilla tehdään uä-ohjauksessa sekä pinnallisten että syvien alueiden paksu- ja ohutneula-biopsioita sekä dreenien asettamisia aikuisille, jolloin laitteisiin/antureihin tulee olla saatavilla biopsiaohjaimet. Laitteisiin tulee olla lisäksi saatavilla korkeatasoiset Doppler-ohjelmistot, panoraama-, kontrastiaine-, shear-wave elastografia- sekä fuusiokuvantamismahdollisuus. • Käyttökategoria 2: monipuoliseen yleiskäyttöön ja mobiiliin käyttöön soveltuva ultraäänilaite. Tämän käyttökategorian laitteet ovat pääasiassa röntgenyksikköön ja lähialueiden terveyskeskuksiin sekä sonograafereiden (ultraäänikoulutuksen suorittaneet röntgenhoitajat) käyttöön hankittavia yleistutkimuslaitteita, joilta edellytetään joko hyvää tai erittäin hyvää kuvanlaatua sekä hyvää käyttöergonomiaa ja sujuvaa laitteen käyttöä. Ultraäänilaitteita käytetään ajoittain myös röntgenosaston ulkopuolella (mm. vaativat teho-/päivystysosaston olosuhteet), jolloin laitteen tulee mahdollistaa nopea käyttövalmius, helppo liikuteltavuus sekä joustava laitteen käyttö osaston ulkopuolisissa tutkimuksissa. Laitteisiin tulee olla saatavilla monipuoliset Doppler-ohjelmistot, panoraamaohjelma ja moni-puolinen anturivalikoima.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausGynekologiset ja obstetriset ultraäänilaitteet Osa-alueen laitteet ovat gynekologisia ja obstetrisia ultraäänilaitteita, joita tullaan hankkimaan pääasiassa Sairaala Novan naisten osaamiskeskukseen. Kaikkien tämän osakokonaisuuden laitteiden tulee sisältää keskeiset gynekologiaan ja obstetriikkaan liittyvien elinten, rakenteiden ja toiminnallisuuksien tutkimiseen soveltuvat kuvantamis- ja analyysiohjelmistot ja anturit. Laitteilta edellytetään myös toimintavarmuutta ja hyvää käyttöergonomiaa sekä niiden on sovelluttava erityisesti gynekologiseen ja obstetriseen käyttöön. Järjestelmän aikana hankittavat laitteet voidaan jakaa pääasiassa yhteen kategoriaan: • Käyttökategoria 1: Vaativaan monipuoliseen käyttöön soveltuva huipputason (high-end) gynekologinen ja obstetrinen ultraäänilaite. Tämän käyttökategorian laitteet ovat gynekologiaan ja obstetriikkaan soveltuvia, huipputason yleistutkimuslaitteita, joilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua, vahvaa suorituskykyä ja monipuolista käytettävyyttä gynekologisissa ja obstetrisissa ultraäänitutkimuksissa. Laitteilla tullaan tekemään vaativaa gynekologisten ja obstetristen sairauksien ja hoitojen vaatimaa diagnostiikkaa ja seurantaa (esimerkiksi vaativaa sikiödiagnostiikkaa). Laitteiden tulee mahdollistaa korkealaatuinen gynekologinen 2D/3D/4D-kuvantaminen, suorituskykyinen Doppler (väri, pulssi ja jatkuva) sekä monipuolinen anturivalikoima.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPäivystys-, leikkaus-, anestesia- ja teho-osastotoiminnan ultraäänilaitteet: Tämän osa-alueen laitteet ovat päivystys-, leikkaus-, anestesia-, ja teho-osastotoiminnan kuvantamistoimintaan soveltuvia ultraäänilaitteita, joita tullaan hankkimaan laajalti eri Sairaala Novan yksiköihin sekä tapauskohtaisesti terveys-keskuksiin. Laitteet ovat päivittäisessä käytössä ja niitä käytetään vaativuudeltaan hyvin vaihtelevissa käyttöympäristöissä sekä niillä tehdään laaja-alaisesti vaativuudeltaan eri asteisia tutkimuksia erilaisille potilaille. Lisäksi laitteita käytetään päivittäin erilaisten toimenpiteiden yhteydessä. Tämän osakokonaisuuden laitteille on myös ominaista se, että niitä liikutellaan ajoittain runsaasti ja niitä käytetään ahtaissakin tiloissa. Laitteiden tulee olla lisäksi helposti puhdistettavissa ja näytön suuntaaminen ja asettelu tulee olla helppoa, koska tilat ovat usein rajalliset ja työasennot vaihtelevia. Laitteilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua ja niihin tulee olla saatavilla monipuolinen anturivalikoima pinnallisten ja syvien kohteiden tutkimiseen sekä uusimmat kuvanparannustekniikat. Laitteiden tulee mahdollistaa monipuoliset ja helpot mittaustoiminnot sekä B-kuvassa että Dopplerissa. Lisäksi laitteilta edellytetään hyvää käyttöergonomiaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä konsolin että monitorin osalta. Järjestelmän aikana hankittavat laitteet voidaan jakaa pääasiassa kolmeen kategoriaan: • Käyttökategoria 1: vaativan käytön -laite teho- ja valvontaosastolle, päivystyksen shokkihuoneeseen sekä heräämöön. • Käyttökategoria 2: kevytrakenteinen perustason laite leikkaussali- ja päivystystoimintaan. • Käyttökategoria 3: mobiililaite erikoissairaanhoidon päivystystoimintaan.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPediatriset ultraäänilaitteet: Tämän osa-alueen laitteet ovat vaativaan pediatriseen kuvantamistoimintaan soveltuvia ultraäänilaitteita, joita tullaan hankkimaan pääasiassa Sairaala Novan lastentautien poliklinikalle, vastasyntyneiden osastolle ja lastenosastolle sekä päiväsairaalaan. Laitteet ovat päivittäisessä käytössä ja niillä tehdään laaja-alaisesti eri kuvauskohteiden ultraäänitutkimuksia eri ikäisille ja kokoisille lapsille. Lisäksi laitteita käytetään päivittäin erilaisten toimenpiteiden yhteydessä. Laitteilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua ja niihin tulee olla saatavilla erittäin monipuolinen anturivalikoima pinnallisten ja syvien kohteiden tutkimiseen uusimpine kuvanparannustekniikoineen, jotta haasteellistenkin lapsipotilaiden kattava ja tuloksellinen tutkimus on mahdollista. Laitteiden tulee mahdollistaa monipuoliset ja helpot mittaustoiminnot sekä B-kuvassa että Dopplerissa. Lisäksi laitteilta edellytetään hyvää käyttöergonomiaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä konsolin että monitorin osalta. Järjestelmän aikana hankittavat laitteet voidaan jakaa pääasiassa kahteen kategoriaan: • Käyttökategoria 1: vaativaan monipuoliseen käyttöön soveltuva huipputason (high-end) pediatrinen ultraäänilaite. Tämän käyttökategorian laitteet ovat pediatriseen käyttöön soveltuvia huipputason yleistutkimuslaitteita, joilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua, vahvaa suorituskykyä ja monipuolista käytettävyyttä lastenkardiologisissa, reumatologisissa ja yleispediatrisissa ultraäänitutkimuksissa. Laitteilla tullaan tekemään vaativaa yleispediatrista kuvantamista erityisesti aivojen ja vatsan alueella. Lait-teiden tulee mahdollistaa korkealaatuinen mainittujen potilaiden kuvantaminen, suorituskykyinen Doppler sekä monipuolinen anturivalikoima. Laitteilla ei tehdä 3D ultraäänitutkimuksia mutta 3D anturia voidaan käyttää, mikäli siitä on esimerkiksi kuvanlaadullista hyötyä. • Käyttökategoria 2: perustason laite pediatriseen käyttöön. Tämän käyttö-kategorian laitteet ovat kevytrakenteisia kardiovaskulaarisia ultraäänilaitteita, jotka mahdollistavat nopean käyttövalmiuden, helpon ja kevyen liikuteltavuuden sekä hyvän käyttöergonomian ja sujuvan tutkimusten suorittamisen monipuolisissa, vaihtelevissa sekä tilankäytöltään rajoitetuissakin tiloissa. Laitteilla tehdään tyypillisesti pediatrisia ultraäänitutkimuksia vatsan ja aivojen alueille sekä pehmytkudoksiin. Lisäksi laitteilla tehdään sydämen ultraäänitutkimuksia ja niitä käytetään myös punktiossa. Satunnaisesti laitteita käytetään myös aikuispotilaiden kokoisten lasten ultraäänikuvantamiseen. Laitteilta voidaan edellyttää akkukäyttömahdollisuutta, jossa tutkimusten suorittamisen toiminta-aika on vähintään 30 min. Laitteilta edellytetään asianmukaista kuvanlaatua sekä riittävää suorituskykyä, anturi- ja ohjelmistovalikoimaa kardiologisten ultraäänitutkimusten suorittamiseen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausKliinisen neurofysiologian ultraäänilaitteet: Tämän osa-alueen laitteet ovat vaativaan kliinisen neurofysiologian (KNF) kuvantamistoimintaan soveltuvia ultraäänilaitteita. Laitteet ovat säännöllisessä käytössä ja niillä tehdään laaja-alaisesti erilaisia hermojen ja lihasten ultraäänitutkimuksia ja lisäksi laitteita voidaan käyttää erilaisten toimenpiteiden yhteydessä. Laitteilta edellytetään erittäin hyvää kuvanlaatua, jotta esimerkiksi hermon sisärakenteen luotettava tutkimus on mahdollista ja niihin tulee olla saatavilla monipuolinen anturivalikoima pinnallisten ja syvien kohteiden tutkimiseen sekä uusimmat kuvanparannustekniikat. Laitteiden tulee mahdollistaa monipuoliset ja helpot mittaustoiminnot sekä B-kuvassa että Dopplerissa. Lisäksi laitteilta edellytetään hyvää käyttöergonomiaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä konsolin että monitorin osalta. Järjestelmän aikana hankittavat laitteet voidaan jakaa pääasiassa yhteen kategoriaan: • Käyttökategoria 1: vaativan käytön (high end) -laite kliiniseen neurofysiologiaan.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausReumatologiset ultraäänilaitteet: Laitteet ovat pääasiassa päivittäisessä käytössä reumatologeilla ja ultraääntä hyödynnetään nivelten tutkimiseen ja toimenpiteisiin sekä pinnallisille että syville nivelalueille. Laitteilta edellytetään pääasiassa erittäin hyvää kuvanlaatua ja niihin tulee olla saatavilla monipuolinen anturivalikoima pinnallisten ja syvien kohteiden tutkimiseen sekä uusimmat kuvanparannustekniikat. Laitteiden tulee mahdollistaa monipuoliset ja helpot mittaustoiminnot sekä B-kuvassa että Dopplerissa. Lisäksi laitteilta edellytetään hyvää käyttöergonomiaa ja monipuolisia säätömahdollisuuksia sekä konsolin että monitorin osalta. Laitteen tulee olla helposti liikuteltavissa tiloista toiseen ja varustettu siirtoakulla. Anturivalikoimassa tulee reumatologiseen käyttöön käyvä sekä pinnalliseen (pienten ja keskisuurten nivelten), että syvempään niveltutkimukseen (esimerkiksi lonkkanivel) soveltuva anturivalikoima.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausFysiatriset ultraäänilaitteet Perustason laite TULE-potilaiden tutkimiseen ja hoitotoimenpiteisiin käytettäväksi. Tämän käyttökategorian laitteet ovat kevytrakenteisia ultraäänilaitteita, jotka mahdollistavat nopean käyttövalmiuden, helpon ja kevyen liikuteltavuuden sekä hyvän käyttöergonomian ja sujuvan tutkimusten suorittamisen monipuolisissa, vaihtelevissa sekä tilankäytöltään rajoitetuissakin tiloissa. Laitteilla tehdään tyypillisesti TULE-potilaiden (tuki- ja liikuntaelin) ultraäänitutkimuksia nivel- ja pehmytkudosalueille. Lisäksi laitteita käytetään apuna punktioissa ja nivelinjektioissa. Laitteilta voidaan edellyttää akkukäyttömahdollisuutta, jossa tutkimusten suorittamisen toiminta-aika on vähintään 30 min. Laitteilta edellytetään asianmukaista, joko hyvää tai erittäin hyvää kuvanlaatua sekä riittävää suorituskykyä, anturi- ja ohjelmistovalikoimaa TULE-potilaiden tutkimiseen, lait-teisiin tulee olla saatavilla monipuoliset Doppler-ohjelmistot.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteelliset laitteet (33100000)
Ultraäänikuvauslaitteet (33112300)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset