This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2023-04-04
Ilmoituksen numero2023-125079
TED numero2023/S 070-212469
OstajaorganisaatioKymenlaakson hyvinvointialue (3221311-5 )
Kotkantie 41
FI-48210 Kotka
http://www.kymenhva.fi
Hankinnan otsikkotiedotKymenlaakson hva Lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluiden tukitoimet
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio10 000 000 EUR
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/85839/notice/125079/overview
Originaali JSON tietue125079.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTehostettua perhetyötä tehdään 0-18 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa. Työskentelyn aikana tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi- ja viranomaisverkoston kanssa siinä laajuudessa kuin perheen tilanteen kannalta on tarpeen. Tehostettu perhetyö on intensiivistä, perheen kriisi- ja haastaviin tilanteisiin liittyvää erityistä tukea ja ohjausta. Tehostetun perhetyön useita kertoja viikossa tapahtuva työskentelyn tapaamistiheys määritellään lapsen ja perheen tuen tarpeen mukaisesti. Työskentelyä tarvitaan myös iltaisin ja lauantaisin. Tehostetussa perhetyössä työskennellään perheenjäsenten välisen vuorovaikutuksen, perheen arjen ja verkostojen vahvistamiseksi. Tehostetussa perhetyössä painottuu luottamuksellisen asiakassuhteen rakentaminen ja suhdeperustainen ja systeeminen työskentely. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava vähintään sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on osoittaa riittävä kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä. Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lastensuojelutyöstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus). Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää lastensuojelulain sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista sekä kiintymyssuhde- ja vuorovaikutustyön osaamista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta. Perheohjaaja lähettää työskentelystä kuukausittain kirjallisen raportin sosiaalityöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perheohjaaja käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTehostettua perhetyötä tehdään 0-18 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa. Työskentelyn aikana tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi- ja viranomaisverkoston kanssa siinä laajuudessa kuin perheen tilanteen kannalta on tarpeen. Tehostettu perhetyö on intensiivistä, perheen kriisi- ja haastaviin tilanteisiin liittyvää erityistä tukea ja ohjausta. Tehostetun perhetyön useita kertoja viikossa tapahtuva työskentelyn tapaamistiheys määritellään lapsen ja perheen tuen tarpeen mukaisesti. Työskentelyä tarvitaan myös iltaisin ja lauantaisin. Tehostetussa perhetyössä työskennellään perheenjäsenten välisen vuorovaikutuksen, perheen arjen ja verkostojen vahvistamiseksi. Tehostetussa perhetyössä painottuu luottamuksellisen asiakassuhteen rakentaminen ja suhdeperustainen ja systeeminen työskentely. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava vähintään sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on osoittaa riittävä kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä. Palvelua toteuttavalta työntekijältä edellytetään lisäkoulutusta, esimerkiksi neuropsykiatrinen valmentaja, psykoterapeutti, tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto ja työkokemusta haasteellisesta asiakastyöstä vähintään vuoden ajalta esimerkiksi päihdeperheissä tai perheissä, joissa on vakavia mielenterveyshaasteita. Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lastensuojelutyöstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus). Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää lastensuojelulain sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista sekä kiintymyssuhde- ja vuorovaikutustyön osaamista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta. Perheohjaaja lähettää työskentelystä kuukausittain kirjallisen raportin sosiaalityöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perheohjaaja käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPerhetyötä tehdään 0-18 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa. Työskentelyn aikana tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi- ja viranomaisverkoston kanssa siinä laajuudessa kuin perheen tilanteen kannalta on tarpeen. Perhetyötä toteutetaan arkipäivien lisäksi myös iltaisin ja lauantaisin, pääsääntöisesti työskentely tapahtuu arkipäivisin klo 7-18 välillä. Perhetyön tavoitteet määritellään asiakassuunnitelmaneuvottelussa. Perhetyöntekijä laatii yhdessä perheen kanssa perhetyön toteuttamissuunnitelman. Perhetyön työskentelyn aikana kaikkia perheenjäseniä tavataan eri kokonpanoissa. Tapaamisissa käydään läpi perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta, perheen arkea, perheen verkostoja sekä kasvatusta ja huolenpitoa. Toteuttamissuunnitelma tarkistetaan työskentelyn kuluessa. Asiakassuunnitelmaneuvotteluun perhetyöntekijä laatii yhteenvedon, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perhetyö päättyy omatyöntekijän arvioiman aikataulun mukaisesti. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto tai vähintään sosiaali- tai terveydenhuollon perustutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on osoittaa riittävä kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä. Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus). Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää vuorovaikutustyön osaamista sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta. Perhetyöntekijä lähettää työskentelystä kuukausittain raportin omatyöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perhetyöntekijä käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPerhetyötä tehdään 0-18 -vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa. Työskentelyn aikana tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi‐ ja viranomaisverkoston kanssa siinä laajuudessa kuin perheen tilanteen kannalta on tarpeen. Perhetyötä toteutetaan arkipäivien lisäksi myös iltaisin ja lauantaisin, pääsääntöisesti työskentely tapahtuu arkipäivisin klo 7-18 välillä. Perhetyön tavoitteet määritellään asiakassuunnitelmaneuvottelussa. Perhetyöntekijä laatii yhdessä perheen kanssa perhetyön toteuttamissuunnitelman. Perhetyön työskentelyn aikana kaikkia perheenjäseniä tavataan eri kokonpanoissa. Tapaamisissa käydään läpi perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta, perheen arkea, perheen verkostoja sekä kasvatusta ja huolenpitoa. Toteuttamissuunnitelma tarkistetaan työskentelyn kuluessa. Asiakassuunnitelmaneuvotteluun perhetyöntekijä laatii yhteenvedon, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perhetyö päättyy omatyöntekijän arvioiman aikataulun mukaisesti. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto tai vähintään sosiaali- tai terveydenhuollon perustutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on osoittaa riittävä kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä. Palvelua toteuttavalta työntekijältä edellytetään lisäkoulutusta, esimerkiksi neuropsykiatrinen valmentaja, psykoterapeutti, tehtävään soveltuva erikoisammattitutkinto ja työkokemusta erityisryhmien ja/tai työkokemusta vähintään vuoden ajalta haasteellisesta asiakastyöstä esimerkiksi päihdeperheissä tai perheissä, joissa on mielenterveyshaasteita. Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus). Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää vuorovaikutustyön osaamista sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta. Perhetyöntekijä lähettää työskentelystä kuukausittain raportin omatyöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perhetyöntekijä käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausAmmatillista tukihenkilötyötä tehdään 7-25 -vuotiaiden lasten ja nuorten ja perheiden kanssa. Työskentelyn aikana tehdään yhteistyötä lapsen ja perheen lähi-  ja viranomaisverkoston kanssa siinä laajuudessa kuin perheen tilanteen kannalta on tarpeen. Ammatillisen tukihenkilötyön intensiteetti perustuu asiakassuunnitelmaan/jälkihuoltosuunnitelmaan. Tukihenkilötyön ajankohta määräytyy lapsen tilanteen ja tarpeiden mukaisesti, mutta yleisimmin tapaamisia on 1-2 kertaa viikossa. Työskentelyä voidaan tarvita iltaisin ja lauantaisin, erityisesti silloin kun tuki tapahtuu nuoren omassa asunnossa. Palveluntuottaja sopii tapaamistiheydestä yhdessä lapsen, perheen ja lapsen omatyöntekijän kanssa. Tukihenkilö lähettää työskentelystä kuukausittain kirjallisen raportin omatyöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Tukihenkilö käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa. Ammatillinen tukihenkilötoiminta päättyy omatyöntekijän arvioiman aikataulun mukaisesti.   Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava sosiaali-, kasvatus- tai terveydenhuollon amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Myös muu soveltuva sosiaali- ja terveydenhuollon perustutkinto tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on vähintään 5 vuoden kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä ja riittävä lisäkoulutus (esimerkiksi neuropsykiatrinen valmentaja tai päihdetyön erityisammattitutkinto). Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus.   Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää vuorovaikutustyön osaamista sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPerhekuntoutusta voidaan toteuttaa laitoksessa tapahtuvana ympärivuorokautisena ja päivämuotoisena kuntoutuksena. Kymenlaakson hyvinvointialue kilpailuttaa päivämuotoisen perhekuntoutuksen. Perhekuntoutusta työmuotona voidaan toteuttaa osana lastensuojelun avohuollon työskentelyä sekä huostaanoton lakkautustyöskentelyä. Sen on käytännössä todettu olevan tehokas apu myös tilanteissa, joissa on olemassa kodinulkopuolisen sijoituksen riski, mutta perhe on motivoitunut perhekuntoutukseen ja perhekuntoutusta on oikea-aikaisesti mahdollista perheelle tarjota. Ennen perhekuntoutusta on arvioitu kuntoutuksen tarve lastensuojelun sosiaalityössä. Perhekuntoutuksen tavoitteena on lasten kasvuolosuhteiden turvaaminen, vanhempien tukeminen kasvatustehtävässä ja perheen omien voimavarojen vahvistaminen. Perheenjäsenten välisen vuorovaikutuksen tukeminen erilaisin toiminnallisin menetelmin, arjen taitojen harjoittelu ja säännöllisen päivärytmin vakiinnuttaminen ovat koko perheen kuntoutuksen kulmakiviä. Perhekuntoutuksessa toteutetaan kuntouttavaa toimintaa koko perheelle suunnitellusti ja tavoitteellisesti. Tavoitteet määritellään asiakassuunnitelmassa yhdessä perheen kanssa. Perhekuntoutuksesta laaditaan perhekuntoutuksen toteuttamisen suunnitelma. Huostassapidon lakkaamista arvioitaessa on koko perheen tukemisella perhekuntoutuksen avulla mahdollista riittävän huolellisesti valmistella perheen jälleenyhdistämistä. Tavoitteena on lapsen huostaanoton lopettaminen ja lapsen kotiutus turvallisesti ja lapsen edun mukaisella tavalla. Koko perheen kuntouttamisen edellyttämä moniammatillinen henkilökunta: perheohjaajia, perheterapeutti, sosiaalityöntekijä ja tarvittaessa muita sosiaali- tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita henkilöitä. Perheterapeutilta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja erityistason perheterapeutin tutkintoa sekä Valviran myöntämää oikeutta käyttää psykoterapeutin ammattinimikettä. Sosiaalityöntekijältä edellytetään laillistetun sosiaalityöntekijän kelpoisuutta. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava vähintään sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on osoittaa riittävä kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä. Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lastensuojelutyöstä.  Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus).   Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää lastensuojelulain sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista sekä kiintymyssuhde- ja vuorovaikutustyön osaamista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta.   Perheohjaaja lähettää työskentelystä kuukausittain kirjallisen raportin sosiaalityöntekijälle, jossa arvioidaan työskentelyn etenemistä tavoitteiden mukaisesti. Perheohjaaja käy raportin läpi asianosaisten perheenjäsenten kanssa.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvonnan ja tuen tarkoitus on, että tapaamisoikeus toteutuu lapsen edun mukaisesti. Tapaamisten valvonta ja tuki perustuvat lastenvalvojalla tehtyyn sopimukseen, sosiaalityöntekijän pyyntöön tai tuomioistuimen päätökseen, jossa määritellään tarvittavien toimenpiteiden sisältö ja valvottujen tapaamisten järjestämistiheys. Valvotut tai tuetut tapaamiset ovat palvelu, joka mahdollistaa lapsen ja hänen erossa asuvan vanhempansa turvallisen tapaamisen. Tapaamiset järjestetään palveluntuottajan tai muissa sovituissa tiloissa esim. lapsen kotona. Tapaamistilan tulee olla riittävän tilava, luonteva, turvallinen ja lapsiystävällinen. Tapaamistilassa voi olla yksi perhetapaaminen kerrallaan. Tapaamispaikan tulee sijaita Kymenlaakson alueella. Valvotut ja tuetut tapaamiset ovat intensiivisiä ja vaativat lapselta ja vanhemmalta voimavaroja. Palvelun kesto on tästä johtuen pääsääntöisesti 1-3 tuntia / tapaamiskerta, tai erityisellä harkinnalla enintään 4 tuntia mikäli sen katsotaan olevan lapsen kannalta tarkoituksenmukainen aika. Palvelu tulee voida toteuttaa myös ilman vanhempien keskinäistä kohtaamista. Tapaamisvalvoja edistää tapaamisen toteutumista myötävaikutuksellaan sekä varmistaa, että lapsen etu ja tarve toteutuu. Myös lapsen toiveet huomioidaan. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava vähintään sosiaalialan amk-tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Myös muu soveltuva korkeakoulututkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto hyväksytään, mikäli tutkinnon omaavalla on osaamista myös sosiaalihuollosta. Valvojalla on oltava lisäksi yhteensä vähintään kaksi (2) vuotta työkokemusta lasten ja perheiden kanssa työskentelystä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLastensuojelun ja erityistä tukea tarvitsevalle lapselle tai hänen perheelleen järjestettävä tuki vertaisryhmätoimintana lapsen terveyden tai kehityksen turvaamiseksi. Ryhmän perustarkoituksesta riippuen suljetut ryhmät voivat olla kuntouttavia, kasvua tai toimintakykyä vahvistavia ryhmiä. On tärkeää, että ryhmän jäsenet, ryhmän ohjaajat ja rakenne pysyvät muuttumattomina ryhmätoiminnan ajan. Ryhmät ovat yleensä kooltaan pieniä, enintään kahdeksalle jäsenelle, mikä mahdollistaa ryhmäläisten kuulluksi tulemisen ja keskinäisen vuorovaikutuksen. Vertaisryhmätoiminnan tarkoitus on, että samanlaisessa tilanteessa olevat jakavat kokemuksia keskenään ja saavat sitä kautta toisiltaan sosiaalista tukea, toivoa sekä uusia näkökulmia. Ryhmään pääsemisen syinä voivat olla esimerkiksi sosiaalinen eristäytyminen ja haitallinen käyttäytyminen, joka tulee ilmi päihteidenkäyttönä, rikollisuutena tai aggressiivisena käytöksenä. Vanhempien ryhmissä tuetaan vanhemmuutta ja syvennetään vanhempien ymmärrystä itsestään ja lapsestaan sekä vahvistetaan mielekästä vuorovaikutusta lapsen tai nuoren kanssa. Ryhmien tarkoituksesta riippuen ryhmätoiminnan pääpaino on vanhempien vanhemmuuden, vanhempien toimintakyvyn, sosiaalisuuden ja elämänhallinnan tukemisessa.  Ryhmätoiminta on määräaikaista asiakassuunnitelmaan perustuvaa toimintaa, se voidaan toteuttaa joko tuntitapaamisina tai leirimuotoisina viikonlopputapaamisina (joko pe-su tai la-su). Lasten ja nuorten vertaisryhmätoimintaan liittyy aina erikseen sovitulla tavalla vanhempien ohjaus ja tuki. Palvelusta vastaavalla tai palvelua toteuttavalla työntekijällä on oltava sosiaali-, kasvatus- tai terveydenhuollon amk‐tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Ryhmätoiminta toteutetaan parityönä, mikäli ryhmässä on enemmän kuin kolme osanottajaa. Myös muu soveltuva sosiaali- ja terveydenhuollon perustutkinto tutkinto voidaan hyväksyä, mikäli tutkinnon omaavalla on vähintään 5 vuoden kokemus lasten ja perheiden kanssa työskentelystä ja riittävä lisäkoulutus (esimerkiksi neuropsykiatrinen valmentaja tai päihdetyön erityisammattitutkinto). Palvelusta vastaavalla ja palvelua toteuttavalla työntekijällä tulee olla vähintään kahden (2) vuoden työkokemus lasten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä. Jos palveluntuottajalla on työsuhteessa enemmän kuin kolme työntekijää tulee palveluiden vastuuhenkilöllä olla edellä mainittujen vaatimusten lisäksi riittävästi kokemusta sosiaalialan yksikön johtamisesta (esim. tutkintoon sisältyvä tai sen lisäksi suoritettu johtamisen tutkinto tai käytännön kautta hankittu vähintään yhden (1) vuoden mittainen johtamiskokemus.   Laadukas palvelun toteuttaminen edellyttää vuorovaikutustyön osaamista sekä lapsen kasvun ja kehityksen tuntemista. Työntekijöillä tulee lisäksi olla mahdollisuus saada koulutetun työnohjaajan antamaa työnohjausta.  
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTähän luokaan ei vielä voi jättää hakemuksia.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTähän luokaan ei vielä voi jättää hakemuksia.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset