This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2022-04-05
Ilmoituksen numero2022-097839
TED numero
OstajaorganisaatioLuonnonvarakeskus (0244629-2 )
PL 2 (Latokartanonkaari 9)
FI-00791 Helsinki
https://www.luke.fi
Hankinnan otsikkotiedotMaatilan kehitysnäkymät – selvityksen toteuttaminen vuonna 2022 sekä liha-, maito- ja kananmunasektorin markkinaseurannan toteuttaminen vuosina 2022–2023
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/68546/notice/97839/overview
Originaali JSON tietue97839.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLuonnonvarakeskus tarvitsee ajankohtaista tietoa maatilayrittäjien nykytilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista liittyen tilanpidon jatkumiseen, toimintastrategioihin, tilan kehittämiseen sekä valmiuteen/esteisiin investoida. Hankinnan tarkoitus on saada maatalousyrittäjille toteutettavan kyselyn avulla läpileikkaus viljelijöiden lyhyen ja pitkän tähtäimen suunnitelmista. Kyselyn tuottamia tuloksia hyödynnetään erilaisissa maa- ja elintarviketaloutta koskevissa tulevaisuuden skenaarioissa, joissa haetaan vastausta, miten maatalouden tuotantomäärät ja rakenne kehittyvät Suomessa alueittain lähivuosina. Hankinnan kohteena on maatilojen kehitysnäkymät – selvitys, joka tuottaa tietoa maatilojen tulevaisuuden näkymistä mm. investointi- ja tuotantosuunnitelmista ja niihin vaikuttavista tekijöistä eri tuotantosuunnissa alueittain: tilanpidon jatkuvuudesta, tulevista kotieläinmääristä, viljelyaloista, toimintatavoista, kilpailukykytekijöistä, kannattavuusodotuksista ja muun yritystoiminnan näkymistä. Lisäksi halutaan erikseen tietoa luomutuotannon kehitysnäkymistä. Selvityksestä toivotaan siten vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: o miltä maatalouden tulevaisuus näyttää tuottajan silmissä 5-10 vuoden päästä? Mitkä ovat tilojen aikeet? Mihin suuntaan tuotanto kehittyy? o mikä on markkinoiden suunta viljelijän näkökulmasta? Mihin suuntaan viljelijän yritystoiminta on kehittymässä? Mikä tieto on tilan jatkajasta? o mihin luomutilat aikovat suuntautua ja investoida? Maatilan kehitysnäkymät – selvitys tulee toteuttaa viljelijäkyselynä vuoden 2022 aikana ja sen halutaan tuottavan tietoa viljelijöiden suunnitelmista vuoteen 2027 saakka. Vastaajia on saatava riittävästi edustamaan kaikkia Suomen maatiloja (myös ruotsinkielisiä) alueittain, tuotantosuunnittain ja suuruusluokittain. Tulokset tulee myös painottaa alueittain, tuotantosuunnittain ja suuruusluokittain edustavaksi tuoreimpien tilastojen pohjalta. Hankintayksikkö valitsee yhden (1) toimittajan, jonka kanssa se tekee sopimuksen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutKyselytutkimuspalvelut (79311000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLuonnonvarakeskus tarvitsee ajankohtaista markkinatietoa ja -ennusteita koko kotieläinsektorilta markkinakatsausten ja tutkimustensa tueksi. Hankinnan tarkoitus on saada kotieläintuotteiden markkinaseurannan avulla ajankohtaista tietoa ja ennusteita kotieläinsektorien kulutus-, tuotanto-, vienti- ja tuontinäkymistä. Kotieläintuotesektorilla tarkoitetaan tässä tarjouspyynnössä maitoa ja maitotuotteita, naudanlihaa, sianlihaa, siipikarjan lihaa ja lampaan/karitsan lihaa sekä näistä lihoista valmistettuja jalosteita. Muut lihalajit tulee ottaa huomioon soveltuvin osin. Hankinnan kohteena on liha- maito- ja kananmunasektorin markkinaseuranta. Hankinta käsittää vähintään seuraavat kokonaisuudet: • tuotanto- ja kulutusseuranta ja -ennusteet; • tuotantotavan mukainen erittely -luomu, kananmunasektorilla tuotantotavan mukaan; • tuottajamäärän seuranta ja ennusteet; • markkinahintaseuranta, kotimaa ja EU; • vienti- ja tuontimäärät ja hinnat; • päätuotteiden kuluttajahintaseuranta ja • yhteistyö toimialan toimijoiden kanssa ennusteiden laatimisessa ja markkina-analyyseissä Hinta-, kulutus-, tuotanto- ja ulkomaankauppatiedot tulee toimittaa kuukausittain lihalajeittain (liha yht., nauta, sika, siipikarja, lammas, kalkkuna, kananmuna). Laajempi markkinakatsaus tulee tehdä kolme kertaa vuodessa neljän kuukauden välein. Hankintaa tulee liittyä esim. käyttöliittymä, jolla Luonnonvarakeskuksen tutkijat maa- ja metsätalousministeriön vastuuvirkamiehet voivat joustavasti hakea ajankohtaisia seurantatietoja. Hankintaa kuuluu 1-2 alustusta/pienryhmätapaamista markkinatilanteesta ja tuotantoennusteista erikseen sovittavina ajankohtina. Hankintayksikkö valitsee yhden (1) toimittajan, jonka kanssa se tekee sopimuksen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutKyselytutkimuspalvelut (79311000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset