This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2022-02-11
Ilmoituksen numero2022-093101
TED numero
OstajaorganisaatioMetsähallitus (0116726-7 )
PL 94
FI-01301 Vantaa
http://www.metsa.fi
Hankinnan otsikkotiedotMetsähallituksen luontopalveluiden virtavesikunnostukset, Järvi-Suomi 2022
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/65428/notice/93101/overview
Originaali JSON tietue93101.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausKoirajoella on seitsemän erillistä kunnostusjaksoa, joiden pituudet vaihtelevat noin 90-490 metrin välillä. Kunnostusosuuden uoman yhteispituus on 3540 metriä, jossa perkuukivien palauttamista, puun lisäämistä ja kutusoran tekoa on noin 1620 metrillä. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 50 tonnia (noin 34 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat on viety talvella talvitietä pitkin erillisiin kasoihin talvitien varteen aina kunnostusjakson kohdalle. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa. Maastossa hyödynnetään talvitieltä lähteviä vanhoja metsäkoneen uria sekä urakoitsija tekee tilanteen mukaan uusia kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on paikoin hyvin haastava (soista ja kivistä) ja kuljettavien maastourien pituudet ovat muutamasta kymmenestä metristä aina yli kilometriin. Varsinaisen talvitien pohja on työkoneella kuljettavassa kunnossa ja kuivimpaan aikaan mahdollisesti myös maastoautolla. Puro kulkee kansallispuistossa ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusorakoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI1D5
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausKangaspurossa on 17 erillistä kunnostusjaksoa, joiden pituudet vaihtelevat noin 20-130 metrin välillä. Kunnostusosuuden uoman yhteispituus on 4705 metriä, jossa perkuukivien palautusta, puun lisäämistä ja kutusoraikkoja tehdään 1112 metrillä ja pääosin pelkkien kutusorakoiden tekemistä ja puun lisäämistä 411 metrillä. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 70 tonnia (noin 47 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat viedään soratielle kasoihin aina mahdollisimman lähelle kunnostusjaksoa. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa. Maastossa kulkee muutamia vanhoja metsäkoneen uria, mutta pääasiassa urakoitsija tekee uusia kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on paikoin hyvin haastava (soista ja kivistä) ja kuljettavien maastourien pituudet ovat muutamasta metristä aina yli kilometriin. Puro kulkee natura-alueella ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään tuodusta sekä paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausSuorapurossa on 2 erillistä kunnostusjaksoa, joiden pituudet ovat 183 ja 457 metriä. Kunnostusosuuden uoman yhteispituus on 964 metriä, jossa perkuukivien palauttamista, puun lisäämistä ja kutusoraikkoja on noin 210 metrillä ja pääosin pelkkien kutusorakoiden tekemistä ja puun lisäämistä 430 metrillä. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 42 tonnia (noin 28 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat viedään soratielle kasoihin aina mahdollisimman lähelle kunnostusjaksoa. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa. Puron pohjoispuolelle kulkee hyväkuntoinen soratie, josta puroon on noin 100 metriä ja eteläpuolelle kulkee talvitienpohja, jota pitkin pääsee noin 100 metrin päähän kunnostusjaksosta. Urakoitsija tekee näihin kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on lähinnä kivennäismaata. Puro kulkee suojelualueella ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPirttipurossa on 6 erillistä kunnostusjaksoa, joiden pituudet vaihtelevat noin 76 ja 696 metrin välillä. Kunnostusosuuden uoman yhteispituus on 2 465 metriä, jossa pääosin on kutusorakoiden tekemistä, puun lisäämistä sekä paikoin pienimuotoista perkuukivien palauttamista. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 42 tonnia (noin 38 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat viedään soratielle kasoihin aina mahdollisimman lähelle kunnostusjaksoa. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa. Sorateiltä kunnostusjaksoille on noin 10 metristä aina 800 metriin. Urakoitsija tekee näihin kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on lähinnä kivennäismaata ja alueella on joitakin hakkuu-uria, joita pyritään käyttämään. Puro kulkee suojelualueella ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHyrkönpurossa on yksi kunnostusjakso, jonka pituus on 125 metriä. Kunnostusjaksolle tehdään kutusoraikkoja, lisätään puuta sekä palautetaan perattuja kiviä takaisin uomaan. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 9 tonnia (noin 6 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat viedään soratielle kasaan. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa (kuljetusmatka noin 200 metriä). Kohteessa käytetään motolla vuonna 2021 tehtyä uraa, joka kulkee koko matkan kunnostusjakson eteläpuolella. Uralta kaadetut puut ovat puron varressa pätkittynä ja niitä käytetään puron kunnostuksessa. Kunnostuksessa pyritään säästämään puron rantapuustoa mahdollisimman paljon. Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausKivipurossa on yksi kunnostusjakso, jonka pituus on 125 metriä. Kunnostusjaksolle tehdään kutusoraikkoja ja lisätään puuta. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 14 tonnia (noin 9 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Kutusorat viedään soratielle kasaan. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa (kuljetusmatka noin 700 metriä). Urakoitsija tekee näihin kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on lähinnä kivennäismaata. Puro kulkee suojelualueella ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI193
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHonkajoella on kuusi erillistä kunnostusjaksoa, joiden pituudet vaihtelevat noin 51-230 metrin välillä. Kunnostusosuuden uoman yhteispituus on 1957 metriä, jossa kaivinkoneellista perkuukivien palauttamista, puun lisäämistä ja kutusoran tekoa on 230 metrillä sekä kutusoraikkojen tekoa, puun lisäämistä ja pienimuotoista kivien palauttamista on 566 metrillä. Kutusoraa kuljetetaan ja levitetään noin 50 tonnia (noin 34 kuutiota). Kutusorana käytetään luonnonkiveä, jonka kokoluokka on 16-50 mm. Urakkaan kuuluu näiden kutusorien kuljettaminen maastossa kartassa merkittyihin kohtiin purossa. Maastossa hyödynnetään talvitieltä lähteviä vanhoja metsäkoneen uria sekä urakoitsija tekee tilanteen mukaan uusia kohteeseen sekä työkoneeseen sopivampia uria. Maasto on paikoin hyvin haastava (soista ja kivistä) ja kuljettavien maastourien pituudet ovat muutamasta sadasta metristä aina yli kilometriin. Puro kulkee kansallispuistossa ja työkoneen tulisi pystyä toimimaan mahdollisimman vähillä jäljillä ja rantapuustosta kaadetaan vain aivan välttämättömät (kaadetut puut hyödynnetään lisäämällä puuta puroon). Kunnostustyöt ovat: - Kiveäminen koneellisesti ja käsityönä. Joen uittoperkauksessa rantaviivaan ja rannoille siirrettyjen kivien palauttaminen uomaan. - Kutusoraikoiden kuljettaminen ja puroon asettelu (viimeistely käsin). Soraikot tehdään tuodusta kutusorasta (sorat hoitaa Metsähallitus). - Puumateriaalin lisääminen. Puumateriaalia voidaan lisätä uomaan erilaisten vedenohjainten tekemiseksi ja lisäämään uoman monipuolisuutta kaloille ja pohjaeläimille sekä parantamaan vedenlaatua. - Poikaskivikoiden tekeminen. Poikaskivikkoa tehdään paikalla olevista kivistä kutusoraikkojen alapuolelle. - Muut kunnostukseen liittyvät työt kuten ajolinjojen raivaus. Option toteutus varmistuu huhtikuun 2022 loppuun mennessä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaa-, tie- ja vesirakennustöiden ja muiden rakennustöiden kokonais- tai osaurakat (45200000)
AluekoodiFI1D5
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset