This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2021-12-01
Ilmoituksen numero2021-087500
TED numero2021/S 237-623452
OstajaorganisaatioLuonnonvarakeskus (0244629-2 )
PL 2 (Latokartanonkaari 9)
FI-00791 Helsinki
https://www.luke.fi
Hankinnan otsikkotiedotMARKKINAKARTOITUS: Luonnonvarakeskuksen intensiiviyksikön ilmanvaihto-, lämmitys-, valaistus-, ruokinta- ja juomalaitteistojen sekä karsinoiden hankinta
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/61800/notice/87500/overview
Originaali JSON tietue87500.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTarkoituksena on hankkia Intensiiviyksikössä tutkittaville eläinlajeille soveltuva vähintään lämpötilan ja kosteuden pitoisuudet sekä valaistuksen kontrolloivat laitteistot ja niitä ohjaava järjestelmä. Tavoite on, että yksi ohjauskeskus ohjaa kaikkia em. toimintoja ja kontrolloitavia parametreja voidaan muuttaa myös etäkäytöllä. Kontrolloitavien parametrien tavoitearvojen muutokset tekee hankintayksikkö ja tarvittaessa laitetoimittaja/huoltoyritys. Laitteiston ja sitä ohjaavan järjestelmän tulee tallentaa vähintään em. parametrien toteuma tiedostomuotoon, jonka hankintayksikkö voi halutessaan ottaa tutkimuskäyttöön ja muokata sitä tarpeidensa mukaisesti. Laitteiston odotetaan dokumentoivan myös lämpötilan, ilmankosteuden, ilman ammoniakkipitoisuuden, ilman hiilidioksidipitoisuuden, ilman rikkivetypitoisuuden ja ilman liikkumisnopeuden mittaustulokset sekä valaistuksen osalta valaistuksen voimakkuus (lux-määrän) ja värilämpötila (K). Lämpötila tulee voida säätää välillä +12 - +36 °C ja ilman suhteellinen kosteus 40-70 %. Eläinhallin tulee olla vedoton. Ilmanvaihdon tarpeeseen vaikuttavat sekä eläinkohtaiset vaatimukset että eläinmäärä. Kaupalliseen tuotantoon verrattuna Intensiiviyksikössä tulee olemaan vähemmän eläimiä/m². Valaisimien tulee soveltua valittavan lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisun yhteyteen siten, että ne eivät tahattomasti aiheuta lämpöpisteitä eläinhalliin tai haittaa ilmanvaihtoratkaisun toimintaa esim. estämällä ilman liikkumisen osassa eläinhallia. Valaistuksen tulee olla tasainen koko eläintilan alueella. Valaistuksen voimakkuuden (lux-määrän) ja värilämpötilan (K) tulee olla säädettävissä tutkimuksen ja eri eläinlajien tarpeita varten.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteistot (42512300)
Valaisimet ja valaistustarvikkeet (31520000)
AluekoodiFI1C2
Pääasiallinen suorituspaikkaJokioinen

Sopimukset

Päätös päivämäärä
Sopimusnumero
Myyjät

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausIntensiiviyksikköön hankitaan karsinat siipikarjalle (broileri, munintakana, lihakalkkuna), sioille (porsaat, lihasiat) ja vasikoille (< 6 kk). Kaikki karsinat todennäköisesti poikkeavat ominaisuuksiltaan kaupallisista perusratkaisuista. Karsinat muodostuvat pikalukituksilla karsinaelementeistä, joita tulee voida siirtää pienkuormaajalla. Karsina-aitojen korkeus on oltava muunneltava esim. lisäelementtien avulla. Karsinoiden ja niiden osien tulee olla helposti puhdistettavia ja desinfioitavia. Karsinoihin tulee olla mahdollista kiinnittää kullekin eläinlajille sopivat tai korkeudeltaan säädettävät rehukaukalot ja juottolaitteet, sekä mahdollisesti muita lisävarusteita. Karsinoiden portit suunnitellaan siten, että niiden avulla voidaan muodostaa kuja karsinoiden läpi eläinten siirtoa varten. Lisäksi eläintenhoitajien liikenne karsinoihin suunnitellaan muualta kuin rehunjakoalueelta. Siipikarjakarsinoita, kooltaan 1-4 m², on suunniteltu toteutettavan 24-96 kpl, muodostetaan suuresta karsinasta lisäämällä siihen väliaitoja. Karsinat seisovat omilla jaloillaan, niissä on neljä (4) seinää ja niiden alle asetetaan tarvittaessa erillinen kaukalo ulostekeruuta varten. Karsinoihin asetetaan tarvittaessa myös katto estämään lintujen lentämistä pois. Sikakarsinoita, kooltaan 10 m², on suunniteltu toteutettavan 24 kpl. Karsinat seisovat nykysuunnitelman mukaan omilla jaloillaan. Karsina-aitaan liitetään ruokintakaukalo, kiinteän lattian ja ritilän osuus ja ritilän alla on lannankeruualue, josta tarvittaessa avataan yhteys lantajärjestelmään johtavaan kaivoon. Sikakarsinan lattiaa on mahdollista tukea useammalla kuin neljällä karsinan kulmissa olevilla jaloilla. Vasikkakarsinoita, kooltaan 28 m², on suunniteltu toteutettavan kahdeksan (8) kpl. Karsinat rakentuvat aitaelementeistä vähintään eläinhallin ulkoseiniä kiinnityspaikkana mahdollisesti hyödyntäen tasaiselle lattialle. Karsinoiden sisällä kuivitettu makuualue erotetaan ruokintapöydästä ja sen takana olevasta ulostusalueesta esim. lattiatasolle karsina-aitoihin väliaikaisesti kiinnitettävällä palkilla. Karsina-aitaan varataan lukkoparsimahdollisuus. Ulostusalue puhdistetaan pienkuormaajalla tai vastaavalla karsinoiden läpi ajaen. Vasikat on voitava porttiratkaisujen avulla pitää tilapäisesti vain kuivitetulla makuualueella ulostusalueen puhdistuksen ajan.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMaataloustarvikkeet (03144000)
AluekoodiFI1C2
Pääasiallinen suorituspaikkaJokioinen

Sopimukset

Päätös päivämäärä
Sopimusnumero
Myyjät

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTässä markkinakartoituksessa etsitään tutkimuskäyttöön sopivia mahdollisimman pitkälle automatisoituja ruokintalaitteistoja kuivan ja liemimäisen väkirehun sekä vasikoiden maitojuoman jakamiseen. Myös yksi ja sama laite voi toteuttaa kuiva- ja liemirehuruokinnan. KUIVA- JA LIEMIRUOKINTALAITTEET Eläinten päivittäinen rehuannos jaetaan karsinoihin 2-5:ssä erässä. Karsinoissa on kulloinkin koeasetelmasta riippuen eri määrä eläimiä. Siten pienin annostelutarve voi olla esimerkiksi 1 m² karsinassa olevaa kahdeksaa (8) broileria varten tai 10 m² karsinassa olevia 2-3 sikaa varten. Hyvä annostelutarkkuus on tutkimustarkoituksessa tärkeä. Rehun siirto karsinoiden rehukaukaloihin tai -kuppeihin voi tapahtua joko väliannostelijoiden, ruokintaventtiilien tai ruokinta-automaattien avulla, jotka täytetään esim. katossa kulkevia putkistoja ja niiden alaslaskuja pitkin tulevilla rehuilla. Samalla rehunjakokerralla ruokintalaitteiston tulee voida jakaa useita ravintoainekoostumukseltaan erilaista rehua eri karsinoihin. Ruokintalaitteiston tulee pystyä toteuttamaan samalla rehunjakokerralla useita rehun annostelusuunnitelmaa. Ruokintalaitteistojen tulee olla aina täysin jäännösvapaita. Ruokintalaitteiston ja sitä hallinnoivan järjestelmän tulee automaattisesti kontrolloida ja dokumentoida tutkimuksen jatkokäyttöön sopivassa tiedostomuodossa vähintään rehun jakamisen ajankohta, toteutunut annoskoko ja toteutuneen annoskoon osuus koko päivän rehuannoksesta. Edellä mainittujen parametrien asetukset on oltava hankintayksikön muokattavissa, myös etänä. Ruokintalaitteistoon tulee voida liittää yksi tai useampi rehuaineiden pienannostelija. Näytteenotto rehusta ennen sen siirtymistä karsinan kaukaloon/kuppiin on oltava mahdollista. VASIKOIDEN JUOTTOLAITTEET Vasikoiden maitojuotto toteutetaan automaattisella vasikoiden juottolaitteella. Maitojuomana käytetään joko juomarehujauheesta valmistettua juomaa, lehmänmaitoa tai näiden yhdistelmiä. Termejä maitojuotto tai maitojuoma käytettäessä ei oteta kantaa, onko kyseessä juomarehujauheesta valmistettu juoma vai lehmänmaito. Juottolaitteessa tulee olla mahdollisuus vasikkakohtaiseen juotto-ohjelmaan, jonka asetuksia tulee voida muuttaa ja toteumaa seurata ja tallentaa tutkimuksen käyttämään tiedostomuotoon myös etäyhteydellä. Vasikoiden juottolaitteessa jauhe- ja nestemäisten lisärehujen antaminen mahdollistetaan juottolaitteen yhteydessä olevan lisäaineannostelijan avulla. Muut vasikat eivät saa päästä häiritsemään juomassa olevaa vasikkaa. Juottoautomaatin yhteydessä voi olla automaattinen vasikkavaaka vasikoiden painonkehityksen seurantaa varten. Nykysuunnitelman mukaisesti Intensiiviyksikköön hankitaan neljä vasikoiden juottolaitetta. Lisäksi niitä mahdollisesti hankitaan 1-4 kappaletta Luken Maaningalla sijaitsevaan navettaan.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutRehunvalmistuskoneet (16630000)
AluekoodiFI1C2
Pääasiallinen suorituspaikkaJokioinen

Sopimukset

Päätös päivämäärä
Sopimusnumero
Myyjät

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTässä markkinakartoituksessa eläinten juomavesilaitteistoilla tarkoitetaan katossa kulkevasta runkolinjasta erkanevia putkia, mahdollisia välisäiliöitä ja päätelaitteita (nippa/kuppi tai vastaava). Eläinten juomavesilaitteistojen tulee mahdollistaa eläimille vapaa puhtaan juomaveden saanti tarkoituksenmukaisimmalla tavalla sisällä eläinhallissa ja ulkona jaloittelutarhoissa. Juomavesilaitteiston ja sitä kontrolloivan järjestelmän tulee tallentaa mieluiten päätelaitekohtaisesti veden kulutus, veden virtausnopeus ja lämpötila, mahdollisesti myös pH-arvo, automattisesti tutkimukselle sopivaan etäluettavaan tiedostomuotoon. Juomavesilaitteistoissa veden lämpötilaa ja virtausnopeutta tulee voida kontrolloida ja muuttaa ensisijaisesti päätelaitekohtaisesti. Ulkona jaloittelutarhoissa juomaveden sulana pysyminen tulee varmistaa (esim. minimilämpötila +2 °C). Veden virtausnopeus tulee olla 60 millilitran (broilerit) ja kahdeksan (8) litran (hevoset) välillä minuutissa kullekin eläinlajille sopivasta juomalaitteesta. Veden lämpötilan säätövälin tulee olla +2 - +20 °C. Päätelaitteet on oltava kiinnitettävissä pikalukituksilla karsinoihin tuleviin vesilinjoihin/välisäiliöihin. Lisäaineiden anto veden seassa tulee olla mahdollista.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutJuomavesiputkisto (44162500)
AluekoodiFI1C2
Pääasiallinen suorituspaikkaJokioinen

Sopimukset

Päätös päivämäärä
Sopimusnumero
Myyjät