This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2021-07-05
Ilmoituksen numero2021-078406
TED numero2021/S 131-348843
OstajaorganisaatioEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (0825508-3 )
Porrassalmenkatu 35-37
FI-50100 Mikkeli
http://www.essote.fi
Hankinnan otsikkotiedotEssoten mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelujen hankinta
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/56104/notice/78406/overview
Originaali JSON tietue78406.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPalveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain 21 §:n mukaista asumispalvelua yksikössä, jossa on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaavaa henkilökuntaa paikalla aamusta iltaan. Palveluasumisen asukkaiden avun tarve on lähtökohtaisesti vähintään 38 tuntia kuukaudessa. Palveluasuminen on tarkoitettu mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät selviydy omassa kodissaan tai tukiasumisessa ja tarvitsevat asumismuodon, jossa henkilökunta on paikalla arkisin klo 7:00 - 21:00 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8:00-16:00 välisenä aikana. Palveluasuminen voi olla yhteisöllistä itsenäistä asumista ryhmäasunnossa tai palveluasumista itsenäisessä asunnossa asumisyksikössä. Palvelut tuotetaan Palveluntuottajan omistamissa tai vuokraamissa tiloissa. Palveluasumisessa annettava tuki on jatkuvaa, säännöllistä ja päivittäistä. Hankinnan kohteena oleva palvelu tarkoittaa asiakkaille soveltuvaa palveluasumista, johon sisältyvät psykososiaalinen kuntoutus ja hoivapalvelut sekä tarvittavat ateriat (aamupala, lounas, päiväkahvi, illallinen, iltapala). Palveluasumiseen ohjataan asiakkaita, joiden toimintakyky on alentunut ja jotka tarvitsevat jatkuvaa apua ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa sekä apua lääkehoidon järjestämisessä ja toteuttamisessa. Asiakas tarvitsee mielenterveys- ja/tai päihdeongelmansa vuoksi pitkäaikaista psykososiaalista kuntoutusta omatoimisuuden ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi sekä tukea sairauden oireiden hallintaan. Asiakas tarvitsee tukea itsenäisten elämäntaitojen vahvistamiseen ja ohjausta itsenäiseen päätöksentekoon, asioiden hoitamiseen ja asiointiin palveluasumisen ulkopuolella. Tavoitteena on asiakkaan itsenäisempi elämä ja asuminen. Tilaaja valitsee ja sijoittaa palveluasumisen asiakkaat mielenterveys- ja päihdepalveluiden asumispalveluiden arviointikriteeriensä perusteella.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMajoituspalveluja tarjoava sosiaalityö (85311000)
AluekoodiFI1D1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTehostettu palveluasuminen on mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät alentuneen toimintakykynsä takia selviydy omassa kodissaan ja tarvitsevat tehostetta palveluasumista, jossa henkilökunnan ympärivuorokautinen paikallaolo mahdollistaa avun saannin kaikkina vuorokauden aikoina. Palvelu tarkoittaa asiakkaille soveltuvaa asumista, johon sisältyvät ympärivuorokautinen hoiva, psykososiaalinen kuntoutus ja täysihoitoateriat. Palvelu tuotetaan Palveluntuottajan omistamissa tai vuokraamissa tiloissa ja voi olla yhteisöllistä asumista. Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaan toimintakyky on merkittävästi alentunut ja asiakas tarvitsee jatkuvasti huolenpitoa sekä ympärivuorokautista tukea ja apua. Tuen ja avun tarve ilmenee päivittäisissä toiminnoissa, jonka lisäksi asiakas tarvitsee vahvaa tukea sairauden oireiden hallintaan. Häntä ohjataan harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa asioidensa hoidossa. Säännöllinen virike- ja harrastustoimintaan osallistuminen on osa kuntoutusta. Asiakkaalla voi lisäksi olla yksi tai useampi toimintakykyä rajoittava pitkäaikainen somaattinen sairaus, vamma tai liikuntavamma. Asiakkaan selviytyminen arkielämässä edellyttää henkilökunnan ympärivuorokautista välitöntä saatavilla oloa, ohjausta, valvontaa, avustamista päivittäisissä toiminnoissa sekä sairaanhoidollista apua mm. lääkehoidossa. Tilaaja valitsee ja sijoittaa tehostetun palveluasumisen asiakkaat mielenterveys- ja päihdepalveluiden asumispalveluiden arviointikriteeriensä perusteella.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMajoituspalveluja tarjoava sosiaalityö (85311000)
AluekoodiFI1D1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPalveluasumisella tarkoitetaan sosiaalihuoltolain 21 §:n mukaista asumispalvelua yksikössä, jossa on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaavaa henkilökuntaa paikalla aamusta iltaan. Palveluasumisen asukkaiden avun tarve on lähtökohtaisesti vähintään 38 tuntia kuukaudessa. Palveluasuminen on tarkoitettu päihdekuntoutujille, jotka eivät selviydy omassa kodissaan tai tukiasumisessa ja tarvitsevat asumismuodon, jossa henkilökunta on paikalla arkisin klo 7:00 - 21:00 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8:00-16:00 välisenä aikana. Palveluasuminen voi olla yhteisöllistä itsenäistä asumista ryhmäasunnossa tai palveluasumista itsenäisessä asunnossa asumisyksikössä. Palvelut tuotetaan Palveluntuottajan omistamissa tai vuokraamissa tiloissa. Palveluasumisessa annettava tuki on jatkuvaa, säännöllistä ja päivittäistä. Hankinnan kohteena oleva palvelu tarkoittaa asiakkaille soveltuvaa palveluasumista, johon sisältyvät psykososiaalinen kuntoutus ja hoivapalvelut sekä tarvittavat ateriat (aamupala, lounas, päiväkahvi, illallinen, iltapala). Palveluasumiseen ohjataan asiakkaita, joiden toimintakyky on alentunut ja jotka tarvitsevat jatkuvaa apua ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa sekä apua lääkehoidon järjestämisessä ja toteuttamisessa. Asiakas tarvitsee mielenterveys- ja/tai päihdeongelmansa vuoksi pitkäaikaista psykososiaalista kuntoutusta omatoimisuuden ja sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi sekä tukea sairauden oireiden hallintaan. Asiakas tarvitsee tukea itsenäisten elämäntaitojen vahvistamiseen ja ohjausta itsenäiseen päätöksentekoon, asioiden hoitamiseen ja asiointiin palveluasumisen ulkopuolella. Tavoitteena on asiakkaan itsenäisempi elämä ja asuminen. Tilaaja valitsee ja sijoittaa palveluasumisen asiakkaat mielenterveys- ja päihdepalveluiden asumispalveluiden arviointikriteeriensä perusteella.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMajoituspalveluja tarjoava sosiaalityö (85311000)
AluekoodiFI1D1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTehostettu palveluasuminen on päihdekuntoutujille, jotka eivät alentuneen toimintakykynsä takia selviydy omassa kodissaan ja tarvitsevat tehostetta palveluasumista, jossa henkilökunnan ympärivuorokautinen paikallaolo mahdollistaa avun saannin kaikkina vuorokauden aikoina. Palvelu tarkoittaa asiakkaille soveltuvaa asumista, johon sisältyvät ympärivuorokautinen hoiva, psykososiaalinen kuntoutus ja täysihoitoateriat. Palvelu tuotetaan Palveluntuottajan omistamissa tai vuokraamissa tiloissa ja voi olla yhteisöllistä asumista. Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaan toimintakyky on merkittävästi alentunut ja asiakas tarvitsee jatkuvasti huolenpitoa sekä ympärivuorokautista tukea ja apua. Tuen ja avun tarve ilmenee päivittäisissä toiminnoissa, jonka lisäksi asiakas tarvitsee vahvaa tukea sairauden oireiden hallintaan. Häntä ohjataan harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa asioidensa hoidossa. Säännöllinen virike- ja harrastustoimintaan osallistuminen on osa kuntoutusta. Asiakkaalla voi lisäksi olla yksi tai useampi toimintakykyä rajoittava pitkäaikainen somaattinen sairaus, vamma tai liikuntavamma. Asiakkaan selviytyminen arkielämässä edellyttää henkilökunnan ympärivuorokautista välitöntä saatavilla oloa, ohjausta, valvontaa, avustamista päivittäisissä toiminnoissa sekä sairaanhoidollista apua mm. lääkehoidossa. Tilaaja valitsee ja sijoittaa tehostetun palveluasumisen asiakkaat mielenterveys- ja päihdepalveluiden asumispalveluiden arviointikriteeriensä perusteella.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutMajoituspalveluja tarjoava sosiaalityö (85311000)
AluekoodiFI1D1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTukiasuminen on itsenäisen asumisen muoto, joka on tarkoitettu mielenterveysuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa, ja kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä. Jonkin verran alentuneen toimintakykynsä takia he eivät selviydy täysin itsenäisesti arkielämästä omassa kodissaan ja tarvitsevat pärjätäkseen palvelusuunnitelmassa määriteltyjä tukiasumiseen liittyviä palveluja. Tuki ja ohjaus annetaan asiakkaalle kotiin palvelusuunnitelman mukaan pääsääntöisesti virka-aikaan (klo 8-16), mutta kuitenkin aina huomioiden asiakkaan tuen tarve ja elämäntilanne. Tarvittava tuki (perustuki tai vahvatuki) ja tuen määrä määritellään Tilaajan laatimassa asiakassuunnitelmassa. Tuen ja avun tarve ilmenee päivittäisissä toiminnoissa ja asiakasta ohjataan harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa asioidensa hoidossa. Palvelu tarkoittaa asiakkaille kotiin annettavaa, yksilöllistä tukea ja ohjausta, joka on suunniteltu asiakkaan tarpeet ja tavoitteet huomioiden, mukaan lukien lääkehoito tarvittaessa. Palvelu tuotetaan asiakkaan vuokraamassa asunnossa tai Palveluntuottajan omistamassa ja asiakkaalle vuokraamassa tukiasunnossa. Ohjaus voi olla myös kodin ulkopuolella tapahtuvaa asioiden hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakasta ohjataan arjen hallintaan liittyvissä asioissa, kuten kodinhoitoon, puhtauteen ja ruuanlaittoon liittyvissä toimissa sekä asioinnissa ja raha asioiden hoitamisessa. Asiakkaan elämänhallintaa ja fyysistä sekä psyykkistä toimintakykyä vahvistetaan tukemalla asiakasta arkisten asioiden hoitamisessa, liikkumisessa ja hyvinvoinnistaan huolehtimisessa. Asiakasta rohkaistaan osallistumaan kodin ulkopuoliseen toimintaan, kuten työtoimintaan, harrastuksiin, vertaistukiryhmiin, päivätoimintaan tai koulussa käymiseen / opiskeluun. Työttömien työnhakijoiden osalta Palveluntuottaja tukee ja ohjaa asiakasta hakeutumaan paikkakunnan TE-palveluihin ja tarvittaessa aikuissosiaalityön piiriin, jossa asiakkaalle voidaan tehdä työllistymiseen liittyvä aktivointisuunnitelma. Päihdekuntoutujia kannustetaan ja tuetaan päihteettömään elämäntapaan. Asiakkaan sosiaalisia suhteita tuetaan kannustamalla asiakasta pitämään yhteyttä omaisiin sekä ystäviin ja mahdollistamalla läheisten vierailut asiakkaan luona. Palveluntuottaja tukee ja kannustaa asiakasta osallistumaan erilaisiin sosiaalisiin tilaisuuksiin. Asiakas huolehtii lääkityksestään itsenäisesti tai siinä avustetaan asiakkaalle laaditun palvelusuunnitelman mukaan. Tuettu asuminen jakaantuu perustukeen sekä vahvaan tukeen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityön avopalvelut (85312000)
AluekoodiFI1D1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTukiasuminen on itsenäisen asumisen muoto, joka on tarkoitettu päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissa, ja kodin ulkopuolisten palvelujen käyttämisessä. Jonkin verran alentuneen toimintakykynsä takia he eivät selviydy täysin itsenäisesti arkielämästä omassa kodissaan ja tarvitsevat pärjätäkseen palvelusuunnitelmassa määriteltyjä tukiasumiseen liittyviä palveluja. Tuki ja ohjaus annetaan asiakkaalle kotiin palvelusuunnitelman mukaan pääsääntöisesti virka-aikaan (klo 8-16), mutta kuitenkin aina huomioiden asiakkaan tuen tarve ja elämäntilanne. Tarvittava tuki (perustuki tai vahvatuki) ja tuen määrä määritellään Tilaajan laatimassa asiakassuunnitelmassa. Tuen ja avun tarve ilmenee päivittäisissä toiminnoissa ja asiakasta ohjataan harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa asioidensa hoidossa. Palvelu tarkoittaa asiakkaille kotiin annettavaa, yksilöllistä tukea ja ohjausta, joka on suunniteltu asiakkaan tarpeet ja tavoitteet huomioiden, mukaan lukien lääkehoito tarvittaessa. Palvelu tuotetaan asiakkaan vuokraamassa asunnossa tai Palveluntuottajan omistamassa ja asiakkaalle vuokraamassa tukiasunnossa. Ohjaus voi olla myös kodin ulkopuolella tapahtuvaa asioiden hoitoa yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakasta ohjataan arjen hallintaan liittyvissä asioissa, kuten kodinhoitoon, puhtauteen ja ruuanlaittoon liittyvissä toimissa sekä asioinnissa ja raha asioiden hoitamisessa. Asiakkaan elämänhallintaa ja fyysistä sekä psyykkistä toimintakykyä vahvistetaan tukemalla asiakasta arkisten asioiden hoitamisessa, liikkumisessa ja hyvinvoinnistaan huolehtimisessa. Asiakasta rohkaistaan osallistumaan kodin ulkopuoliseen toimintaan, kuten työtoimintaan, harrastuksiin, vertaistukiryhmiin, päivätoimintaan tai koulussa käymiseen / opiskeluun. Työttömien työnhakijoiden osalta Palveluntuottaja tukee ja ohjaa asiakasta hakeutumaan paikkakunnan TE-palveluihin ja tarvittaessa aikuissosiaalityön piiriin, jossa asiakkaalle voidaan tehdä työllistymiseen liittyvä aktivointisuunnitelma. Päihdekuntoutujia kannustetaan ja tuetaan päihteettömään elämäntapaan. Asiakkaan sosiaalisia suhteita tuetaan kannustamalla asiakasta pitämään yhteyttä omaisiin sekä ystäviin ja mahdollistamalla läheisten vierailut asiakkaan luona. Palveluntuottaja tukee ja kannustaa asiakasta osallistumaan erilaisiin sosiaalisiin tilaisuuksiin. Asiakas huolehtii lääkityksestään itsenäisesti tai siinä avustetaan asiakkaalle laaditun palvelusuunnitelman mukaan. Tukiasuminen koostuu perustuesta ja vahvasta tuesta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityön avopalvelut (85312000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPäihdehuollon tehostettu tukiasuminen on tarkoitettu laitospäihdekuntoutusjakson jälkeen tukemaan asiakkaan kuntoutusprosessia. Palvelu on kestoltaan aina lyhytaikaista, maksimissaan muutama kuukausi. Asiakas asuu palvelutuottajan tarjoamassa asunnossa. Palvelu sisältää tiiviin päivittäisen tuen, tapaamiset ohjaajien kanssa 5-7 päivänä viikossa. Painopisteenä on asiakkaan jatkopalvelujen suunnittelu yhdessä asiakkaan ja lähettävän tahon kanssa (asuminen, opiskelu, avohoito yms.) sekä asiakkaan tukeminen päihteettömän elämäntavan ja arjenhallinnan opetteluun. Palvelun hinta määräytyy e/vrk.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityön avopalvelut (85312000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset