This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2023-12-12
Ilmoituksen numero2023-140219
TED numero
OstajaorganisaatioTampereen korkeakoulusäätiö sr (2844561-8 )

FI-33100 Tampere
http://www.tuni.fi
Hankinnan otsikkotiedotOlosuhdekaapit (Vakio-olosuhdekaappi ja lämpökaappi)
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/95169/notice/140219/overview
Originaali JSON tietue140219.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmässä on tarve vakio-olosuhdekaapille. Tutkimme rakennusmateriaalien ja -kappaleiden rakennusfysikaalisia ominaisuuksia materiaalien kosteuspitoisuuksissa, joihin ne asettuvat ilmatilan eri suhteellisissa kosteuksissa ja lämpötiloissa. Materiaalien kosteuspitoisuuksien vaikutuksissa niiden rakennusfysikaalisiin ominaisuuksiin huomioidaan myös ajan vaikutus eli missä ajassa missäkin kosteudessa ja lämpötilassa materiaalien ominaisuudet muuttuvat mitenkin. Ilmatilan matalat kosteudet ovat käytännössä helppo ja turvallista saavuttaa ilmanpitävillä kaapeilla ja suolaliuoksilla, mutta korkean kosteuden (yli 80 %RH) saavuttaminen on haastavampaa. Tästä syystä nyt tarvitaan kaappi, jossa korkea kosteus (max 95 %RH) voidaan saavuttaa ja pitää riittävän tasaisena. Tarkoituksena on myös tutkia kappaleiden homehtumisherkkyyttä, ja voidaan olettaa, että rakennusmateriaalien ja -kappaleiden pintaan muodostuu hometta. Koska kappaleet ovat pitkiä aikoja kaapissa, niin muodostuvan homeen vaikutukset halutaan minimoida kaapin ulkopuolella kaapin oven ollessa kiinni. Homeen muodostumista koekappaleisiin ei sinällään haluta kuitenkaan estää. Laitteen ulkomaksimitat ovat määritelty laitteen siirron kannalta: huone, johon kaappi suunnitellaan sijoitettavaksi, sijaitsee ahtaan käytävän perällä. Olosuhdekaappiin tullaan asentamaan omat lämpötila-, kosteus- ja hiilidioksidianturit mittaamaan olosuhteita.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLaboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja) (38000000)
AluekoodiFI197
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausTampereen yliopiston rakennusfysiikan tutkimusryhmässä on tarve lämpökaapille, jota tullaan käyttämään osana johdollisten lämpötila-antureiden kalibrointilaitteistoa. Kalibroinnissa käytetään hyödyksi erillistä siirrettävää sammiota, johon saadaan nopeasti ja samaan ilmatilaan asennettua yhtä aikaa yli 200 sensoria ja joka sijoitetaan lämpökaapin sisälle. Kalibrointisensorina käytetään tutkimusryhmän omaa sensoria, joten lämpökaapin omaa sensoria ei tarvita kalibroinnissa. Lämpötilasensoreiden kalibroinnissa arvoja logataan minuutin välein ja kalibroinnissa käytetään tasaantunutta tilaa (vähintään parin tunnin ajalta), jossa lämpötilan odotetaan vaihtelevan sinikäyrän mukaisesti asetetun lämpötilan välillä. Suljettu kalibrointisammio tasaa lämpötilavaihtelua ja sammiossa on oma ilmakiertonsa takaamassa yhtenevän lämpötilan kaikille sensoreille. Johdollisten lämpötilasensoreiden loggauslaitteisto sijaitsee lämpökaapin ulkopuolella, mistä syystä kaikkien sensoreiden johdot viedään lämpökaapin sisäkammion ulkopuolelle. Laitteen ulkomaksimitat ovat määritelty laitteen siirron kannalta: huone, johon kaappi suunnitellaan sijoitettavaksi, sijaitsee ahtaan käytävän perällä. Laitteen kammion minimikoko on määritelty sekä sinne asennettavan kalibrointisammion perusteella että nykyisen kaapin kammion koon perusteella. Lämpötila-antureita kalibroidaan myös ns. pakkashuoneissa, jotta saadaan koko mittauslaitteisto (kalibrointisammio, loggerit, johdot jne.) kalibroitua kerralla. Olemme saaneet kalibroitua näissä huoneissa lämpötilasensoreita (kalibrointisammiota hyödyntäen) eikä näissä huoneissa lämpötilan suurempi heittely ole ollut ongelma. Tästä syystä lämpökaapinkaan ilman lämpötilan ei tarvitse olla niin tasainen, kunhan lämpötila vaihtelee sinikäyrän mukaisesti keskiarvolämpötilan välillä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLaboratoriolaitteet, optiset ja tarkkuuslaitteet (lukuun ottamatta silmälaseja) (38000000)
AluekoodiFI197
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset