This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2022-10-26
Ilmoituksen numero2022-111529
TED numero2022/S 210-604865
OstajaorganisaatioPohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue (3221326-2 )
PL 10
FI-90029 Oulu
https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/
Hankinnan otsikkotiedotTerveydenhuollon tutkimus-, hoito- ja kuntoutuspalveluiden hankinta
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/77258/notice/111529/overview
Originaali JSON tietue111529.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 1 ovat psykologiset ja neuropsykologiset tutkimuspalvelut. Psykologiset ja neuropsykologiset tutkimuspalvelut ovat psykologin ja/tai neuropsykologin suorittamia tutkimuksia, joilla arvioidaan psykologisin menetelmin asiakkaan kognitiivista suorituskykyä, kehitystasoa, tunne-elämää, oppimiskykyä, psyykkistä vointia ja toimintakykyä sekä vastaavia seikkoja. Psykologisia ja neuropsykologisia tutkimuksia voidaan tarvita kaikilla hyvinvointialueen toimialueilla kuten perusterveydenhuollossa tai erikoissairaanhoidossa, mielenterveys- ja päihdepalveluissa, kasvatus- ja perheneuvolan toiminnassa, äitiys- ja lastenneuvolassa sekä oppilas- ja opiskeluhuollon toiminnassa. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutPsykiatrin tai psykologin palvelut (85121270)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 2 ovat psykiatrian alojen erikoislääkäripalvelut. Psykiatrian alojen erikoislääkäreiden palvelut ovat yleislääkäreiden ja muiden perustason työntekijöiden konsultaatiota tai suoraa potilastyötä pitäen sisällään esimerkiksi potilaiden tutkimista, diagnostisia arvioita, hoitosuunnitelmien laatimista ja päivittämistä. Palveluun voi kuulua myös erilaisten lääkärinlausuntojen laatimista, lääkehoidon suunnittelua ja seurantaa. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutPsykiatrin tai psykologin palvelut (85121270)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 3 ovat neuropsykologiset kuntoutuspalvelut. Neuropsykologinen kuntoutus on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on lievittää aivovaurion aiheuttamia kognitiivisia ongelmia, tiedonkäsittelyn vaikeuksia ja käyttäytymishäiriöitä. Neuropsykologisen kuntoutuksen tavoitteena on myös tarjota psykoedukaatiota ja tukea ammatillisen kuntoutuksen prosesseja. Aivovaurion yleisimpiä aiheuttajia ovat traumaattiset aivovauriot ja aivoverenkiertohäiriöt. Neuropsykologi voi osallistua myös sopeutumisvalmennuksen ryhmänohjaamiseen ja luennointiin. Neuropsykologi käyttää niitä terapeuttisia menetelmiä, joihin hänellä on koulutus ja jotka ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutPsykiatrin tai psykologin palvelut (85121270)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 4 ovat psykoterapiapalvelut. Psykoterapia on vuorovaikutuksellinen hoito- ja kuntoutusmuoto, joka perustuu riittävästi tutkittuun teoreettiseen tietoon ja näyttöön perustuvaan psykologiseen tietämykseen. Psykoterapian tarkoituksena on edistää kuntoutujan psyykkistä toimintakykyä sekä työ- ja opiskelukykyä. Psykoterapia on ammatillista toimintaa, jota ohjaavat asiakas- ja potilastyötä ohjaavat lait, asetukset ja ammattikäytännöt sekä eettiset periaatteet. Sovellettavan psykoterapiasuuntauksen tulee perustua tieteellisesti tutkittuun yhtenäiseen psykologiseen teoriaan, joka auttaa ymmärtämään sekä ihmisen normaalia kehitystä että psyykkisten häiriöiden eri muotoja. Psykoterapia voi toteutua myös eläinavusteisena tai taideterapian keinoin. Psykoterapian keinoin autetaan henkilöitä, joilla on mielenterveyden häiriöitä tai psyykkisiä ongelmia. Häiriön tai ongelman ilmenemismuoto voi olla psyykkisen ohella ruumiillinen tai sosiaalinen. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 5 ovat musiikkisterapiapalvelut. Musiikkiterapia on tieteelliseen tutkimukseen perustuva kuntoutus- ja hoitomuoto, jossa musiikin eri elementtejä käytetään vuorovaikutuksen keskeisenä välineenä yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Musiikkiterapiaa käytetään sekä muiden hoitomuotojen rinnalla että pääasiallisena hoitomuotona. Musiikkiterapian käyttöalueita ovat esimerkiksi kommunikaatiohäiriöt, neurologiset ongelmat, päihteisiin, työuupumukseen ja kipuun liittyvät ongelmat. Musiikkiterapialla tavoitellaan tuloksia psyykkisten, fyysisten, neurologisten ja sosiaalisten oireiden ja sairauksien hoidossa. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 6 ovat puheterapiapalvelut. Puheterapia on kuntoutusta, jonka tarkoituksena on lievittää ja poistaa puheen, kommunikoinnin, vuorovaikutuksen, nielemisen ja syömisen häiriöitä. Puheterapeutin asiakkaina ovat mm. afasia-, änkytys-, nielemis-, kuulo- ja äänihäiriöpotilaat. Lisäksi asiakkaina on lapsipotilaita, joilla on kehityksellisistä syistä johtuvia kommunikoinnin, kielen kehityksen ja puheen tuoton häiriöitä. Puheterapian tavoitteena on asiakkaan mahdollisimman hyvä toimintakyky arjessa. Puheterapeutti osallistuu myös kommunikoinnin apuvälinearvioon. Puheterapeutti käyttää niitä terapeuttisia menetelmiä, joihin terapeutilla on koulutus ja jotka vastaavat asiakkaan tarvetta ja ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 7 ovat fysioterapiapalvelut sekä lymfaterapiapalvelut osana fysioterapiaa. Fysioterapia on kuntoutusta, jonka tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn parantaminen ja säilyttäminen siten, että asiakas selviää mahdollisimman omatoimisesti ja itsenäisesti omassa toimintaympäristössään ja edellytykset aktiiviseen osallistumiseen lisääntyvät. Fysioterapiaa toteutetaan mm. neurologisille, postoperatiivisille, TULES-potilaille ja kipufysioterapiaa tarvitseville asiakkaille. Fysioterapia sisältää asiakkaan tutkimisen, kliinisen tilanteen arvioinnin, neuvonnan ja ohjauksen, yksilöllisen terapeuttisen harjoittelun ja manuaalisen sekä fysikaalisen terapian. Fysioterapia sisältää liikkumis- ja toimintakykyä tukevien apuvälineiden käytön ohjauksen ja harjoittamisen, sekä ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun. Fysioterapeutti käyttää niitä terapeuttisia menetelmiä, joihin terapeutilla on koulutus ja jotka vastaavat asiakkaan tarvetta ja ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia. Fysioterapiaa voidaan toteuttaa myös ratsastusterapiana tai eläinavusteisena. Hankinnan kohteena voivat olla myös lymfaterapiapalvelut. Lymfaterapialla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia, jotka johtuvat imuteiden- tai alaraajojen laskimoiden vajaatoiminnasta. Imuteiden vajaatoiminnasta aiheutuvan kroonisen turvotuksen taustalla voi olla leikkausten, sädehoidon, vammojen tai infektioiden jälkitila. Merkittävän lymfaturvotuksen hoito perustuu ensisijaisesti kompressiohoitoon painetekstiileillä. Koneellinen painepuristus/alipainehoito voi myös soveltua kuuriluonteiseen käyttöön. Jos turvotuksen koneellisen hoidon vaste jää vajaaksi, niin hoitoon voidaan liittää erityistapauksissa myös manuaalinen lymfaterapia. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 8 ovat toimintaterapiapalvelut. Toimintaterapia on kuntoutusta, jonka tavoitteena on asiakkaan toimintamahdollisuuksien edistäminen ja arjen toimintoihin osallistumisen edistäminen. Toimintakyvyn haasteet voivat olla kehityksellisiä, ikääntymisen mukanaan tuomia muutoksia tai sairauden tai vamman aiheuttamia. Toimintaterapia voi sisältää yläraajan liike- ja toiminnallisia harjoitteita, itsestä huolehtimisen-, kodinhoidon- ja asioimisen harjoitteita. Toimintaterapeutti voi osallistua myös käsikirurgisten leikkausten jälkeiseen postoperatiiviseen kuntouttamiseen. Lasten toimintaterapiassa tuetaan lapsen suoriutumista niissä toiminnoissa, joissa lapsi omassa ikä- ja kehitysvaiheessaan harjoittelee. Toimintaterapeutti arvioi myös apuvälinetarvetta ja ohjaa niiden käyttöä. Toimintaterapeutti voi osallistua myös sopeutumisvalmennuksen ryhmänohjaamiseen ja luennointiin. Terapeutti käyttää niitä terapeuttisia menetelmiä, joihin terapeutilla on koulutus ja jotka vastaavat asiakkaan tarvetta ja ovat hyvän kuntoutuskäytännön mukaisia. Toimintaterapiaa voidaan toteuttaa myös ratsastusterapiana tai eläinavusteisena. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena luokassa 9 ovat jalkaterapiapalvelut. Jalkaterapiassa ennaltaehkäistään ja hoidetaan jalkojen tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä iho- ja kynsimuutoksia. Jalkaterapia sisältää hoidon tarpeen ja hoitomenetelmien arvion ja se toteutetaan yksilöllisen arvion perusteella. Potilaat ovat pääsääntöisesti diabetesta tai nivelreumaa sairastavia tai muita, joilla on sairauden aiheuttamia jalkaongelmia ja jotka eivät pysty sairautensa tai toimintakyvyn haitan vuoksi itse huolehtimaan jalkojensa hoidosta. Jalkaterapiassa arvioidaan myös apuvälineiden, kuten tukipohjallisten, silikoniortoosien ja erikoisjalkineiden tarve. Hankinnan kohde kuvataan tarkemmin kunkin palveluntuottajarekisterin sisäisen kilpailutuksen tarjouspyynnössä ja sen liitteissä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankintayksikkö voi perustaa tämän luokan myöhemmin palveluntuottajarekisterin voimassaoloaikana. Tähän luokkaan ei voi vielä jättää osallistumishakemusta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankintayksikkö voi perustaa tämän luokan myöhemmin palveluntuottajarekisterin voimassaoloaikana. Tähän luokkaan ei voi vielä jättää osallistumishakemusta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankintayksikkö voi perustaa tämän luokan myöhemmin palveluntuottajarekisterin voimassaoloaikana. Tähän luokkaan ei voi vielä jättää osallistumishakemusta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankintayksikkö voi perustaa tämän luokan myöhemmin palveluntuottajarekisterin voimassaoloaikana. Tähän luokkaan ei voi vielä jättää osallistumishakemusta.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset