This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2022-10-21
Ilmoituksen numero2022-111228
TED numero2022/S 207-592326
OstajaorganisaatioKymenlaakson hyvinvointialue (3221311-5 )
Kotkantie 41
FI-48210 Kotka
http://www.kymenhva.fi
Hankinnan otsikkotiedotKYMSOTE Päihdelaitospalvelu
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio9 200 000 EUR
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/77077/notice/111228/overview
Originaali JSON tietue111228.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausSelviämishoito on tarkoitettu asiakkaille, jotka ovat alkoholista päihtyneitä ja tarvitsevat terveydentilansa vuoksi tarkkailua. Palveluun voi hakeutua oma-aloitteisesti tai toisen henkilön saattamana ympäri vuorokauden. Hoito kestää yksilöllisesti muutamasta tunnista noin vuorokauteen. Asiakkaalle tarjotaan turvallinen selviäminen ja hänen terveydentilaansa seurataan tiiviisti vähintään tunnin välein. Seurantavälineitä ovat verensokerin ja verenpaineen seuranta, happisaturaatio sekä kameravalvonta. Asiakasta motivoidaan siirtymään jatkohoitoon Tilaajan avopalveluihin tai alkoholivieroitushoitoon. Lyhytaikainen laitosmuotoinen päihdevieroitus on tarkoitettu asiakkaille, joiden päihteiden käytöstä vieroittautuminen avohoidon keinoin on riittämätöntä terveysriskin tai voimakkaiden vieroitusoireiden vuoksi. Tavoitteena on välittömien fyysisten ja psyykkisten vieroitusoireiden hoito ja tilanteen vakiinnuttaminen. Tavoitteena on päihdekierteen katkaiseminen ja turvallinen päihteiden käytöstä vieroittautuminen. Lisäksi tavoitteena on parhaan mahdollisen toimintakyvyn saavuttaminen sekä keinojen löytyminen potilaan omassa elämässään ja toimintaympäristössään selviytymiseen Palvelu on tarkoitettu pääsääntöisesti asiakkaille, joilla on tarvetta alle viiden vuorokauden alkoholivieroitukseen. Tilaajan luvalla vieroitus voi jatkua yli viisi vuorokautta. Mikäli asiakkaalla on puolen vuoden aikana viisi hoitojaksoa, on palveluntuottaja yhteydessä Tilaajan yhteyshenkilöön (nimetään erikseen). Alkoholivieroitukseen voi hakeutua oma-aloitteisesti tai toisen henkilön saattamana ympäri vuorokauden. Lyhytaikaisella laitosmuotoisella vieroitushoidolla tarkoitetaan akuuttiluonteista alkoholiongelmaisille suunnattua, laitoksessa tapahtuvaa hoitoa, joka on hoitosuunnitelman mukaista, tavoitteellista ja määräaikaista. Palvelu on ympärivuorokautista osasto-olosuhteissa tapahtuvaa päihdevieroitusoireiden hoitoa. Tavoitteena on vieroitusoireiden hoito (mukaan lukien lääkehoito), päihteiden käytön katkaiseminen ja asiakkaan voinnin vakiinnuttaminen. Hoitoon kuuluu tarvittaessa jatkohoidon suunnittelu yhdessä asiakkaan ja Tilaajan edustajien kanssa hoitojakson aikana. Asiakasta tuetaan hänen arjessa tarvitsemiensa toipumista tukevien selviytymiskeinojen löytämiseen ja vahvistamiseen. Selviämishoidon ja lyhytaikaisen vieroitushoidon yksikön tulee sijaita Kotkassa 10 km Kotkan keskustasta (Kustaankatu 2, Kotka) tai Kouvolassa 10 km Kouvolan keskustasta (Torikatu 10, Kouvola) .
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1C4
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPitkäaikainen päihdehuollon laitosvieroitushoito on tarkoitettu asiakkaille, joiden päihteiden käytöstä vieroittautuminen avohoidon keinoin on riittämätöntä terveysriskin tai voimakkaiden vieroitusoireiden vuoksi. Vieroitusjakso kestää kahdesta viikosta kuukauteen. Palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on huumeriippuvuus, lääkeriippuvuus tai opioidikorvaushoito, jossa hoidon aloitus/lopetus, opioidikorvaushoidon lääkevaihto tai oheiskäyttöä. Hoito on hoitosuunnitelman mukaista, tavoitteellista ja määräaikaista. Asiakas voi ohjautua vieroitukseen tilaajan tekemän hoidon tarpeen arvioinnin perusteella (maksusitoumus). Palvelu on ympärivuorokautista osasto-olosuhteissa tapahtuvaa päihdevieroitusoireiden hoitoa, jota toteutetaan hoitosuunnitelman mukaisesti määräaikaisena. Hoidon pituus määrittyy yksilöllisesti arvioidun hoidontarpeen perusteella. Tavoitteena on vieroitusoireiden hoito (mukaan lukien lääkehoito), huumeiden käytön katkaiseminen ja asiakkaan voinnin ja toimintakyvyn parantuminen. Hoitoon kuuluu jatkohoidon suunnittelu/tarkistaminen yhdessä asiakkaan ja tilaajan edustajien kanssa. Asiakasta tuetaan hänen arjessa tarvitsemiensa toipumista tukevien selviytymiskeinojen löytämiseen ja vahvistamiseen. Lääkehoito laitosvieroitushoidon aikana : Palveluntuottajan lääkäri vastaa hoitojakson aikana annettavasta lääkehoidosta, johon sisältyvät vieroitushoitolääkkeiden ohella myös muut hoidon aikana palveluntuottajan lääkärin tarpeellisiksi arvioimat lääkkeet. Palveluntuottaja vastaa näiden lääkkeiden ja vieroitushoidon kannalta välttämättömien laboratoriokokeiden aiheuttamista kustannuksista, jotka sisältyvät palvelulle ilmoitettuun hintaan. Opioidikorvaushoidossa olevan potilaan korvaushoito toteutetaan Tilaajan korvaushoidosta vastaavan lääkärin ohjeiden mukaisesti. Tilaaja vastaa laitoshoitojakson aikana annettavien opioidikorvaushoitolääkkeiden kustannuksista. Bentsodiatsepiinipohjaisten ja muiden väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden määräämisessä palveluntuottajan tulee huomioida Sosiaali-ja terveysministeriön asetus lääkkeiden määräämisestä (2.12.2010), sekä ko. lääkkeiden määräämistä koskevat Valviran, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Tilaajan ohjeet ja Käypä hoito -suositukset. Laitosvieroitushoidon aikana lääkehoito perustuu yksilölliseen lääkehoitosuunnitelmaan. Jos potilas on ohjattu lääkevieroitukseen eikä vähennys tai vieroitus onnistu, tulee Palveluntuottajan heti asian tultua esille ottaa yhteyttä Tilaajaan. Potilasta kuullaan ja hänen mielipiteensä otetaan huomioon hoitovalinnoissa ja lääkehoidon toteutumisessa ilmenevissä ongelmissa. Lääkärin kuitenkin tulee kieltäytyä hoitamasta potilasta tätä vahingoittavilla tavoilla.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutTerveyspalvelut (85100000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLaitosmuotoinen päihdekuntoutus on tarkoitettu alkoholiongelmaisille täysi-ikäisille asiakkaille, jotka tarvitsevat pidempiaikaista (kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen) laitosmuotoista päihdekuntoutusta. Asiakas ohjautuu kuntoutukseen Tilaajan tekemän palvelutarpeenarvioinnin perusteella, johon osallistuu myös Tilaajan terveydenhuollon toimijat. Palvelu on ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen pituus määrittyy yksilöllisesti arvioidun tarpeen perusteella. Tavoitteena on tukea ja kuntouttaa asiakasta päihteettömyyteen niin, että hänen vointi ja toimintakyky parantuvat. Kuntoutukseen kuuluu jatkohoidon suunnittelu yhdessä asiakkaan ja Tilaajan edustajien kanssa kuntoutusjakson aikana. Asiakasta tuetaan hänen arjessa tarvitsemiensa toipumista tukevien selviytymiskeinojen löytämiseen ja vahvistamiseen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausLaitosmuotoinen päihdekuntoutus on huumeongelmaisille tarkoitettua kuntoutusta silloin, kun he tarvitsevat pidempiaikaista (kahdesta viikosta kolmeen kuukauteen) laitosmuotoista päihdekuntoutusta. Palvelu on ympärivuorokautista kuntoutusta. Kuntoutuksen pituus määrittyy yksilöllisesti arvioidun tarpeen perusteella. Tavoitteena on tukea ja kuntouttaa asiakasta päihteettömyyteen niin että hänen vointi ja toimintakyky parantuvat. Kuntoutukseen kuuluu jatkohoidon suunnittelu yhdessä asiakkaan ja Tilaajan edustajien kanssa kuntoutusjakson aikana. Asiakasta tuetaan hänen arjessa tarvitsemiensa toipumista tukevien selviytymiskeinojen löytämiseen ja vahvistamiseen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausPäihdehuollon perhekuntoutus on osa perheen kokonaiskuntoutusta. Palvelu on tarkoitettu päihdeongelmaisille perheille, joissa vanhemmuus on riittämätöntä lasten tasapainoisen kehityksen turvaamiseksi. Perhekuntoutukseen käytetään laitoskuntoutusta silloin, kun avopalvelujen keinot eivät ole riittäviä ja perheen selviytyminen on uhattuna. Perhekuntoutus on koko perheen ympärivuorokautinen laitosmuotoinen tukitoimi, joka tarjoaa kokonaisvaltaisen ja vahvan tuen koko perheelle. Kyseessä on laitoksessa tapahtuva ympärivuorokautinen kuntoutus. Asiakas ohjautuu kuntoutukseen Tilaajan tekemän palvelutarpeen arvioinnin perusteella, johon osallistuu myös Tilaajan lapsiperhepalveluiden toimijat. Kuntoutuksessa tulee huomioida asiakkaan huollettavana olevan lapsen hoidon ja tuen tarve. Perhekuntoutukseen sisältyy perhekeskeistä perhetyötä, yksilö-, pari- ja perhekeskusteluja sekä lasten kanssa työskentelyä. Lasten kanssa työskennellään yksilö- ja ryhmätasolla. Päihdehuollon perhekuntoutuksessa henkilöstöllä on ammatillista osaamista lastenhoidossa ja kasvatuksessa. Palveluntuottaja noudattaa lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) säännöksiä. Palveluntuottaja merkitsee uuden työntekijän rikostaustan selvittämisen ajankohdan ja suorittajan nimen muistioon, johon Tilaajalla on oikeus tutustua Tilaajan sitä pyytäessä.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutSosiaalityö ja siihen liittyvät palvelut (85300000)
AluekoodiFI1
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset