This is early beta for now! Can't handle all templates properly

Hankkija

Vastaanotettu Hilmaan2022-06-10
Ilmoituksen numero2022-103270
TED numero2022/S 114-322384
OstajaorganisaatioHelsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (1567535-0 )
PL 441 (Uutistie 3, 01770 Vantaa)
FI-00029 HUS
http://www.hus.fi
Hankinnan otsikkotiedotLaboratoriopalveluiden hankinta
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) arvio8 752 000 EUR
Hankinnan yhteenlaskettu kokonaisarvo koko ajalle (ilman alv:ta) lopullinen
Alkuperäinen ilmoitushttps://www.hankintailmoitukset.fi/en/public/procurement/71225/notice/103270/overview
Originaali JSON tietue103270.json

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 1 hankinnan kohteena ovat HUSin ja ISLABin biologisten lääkeaineiden tutkimukset. Biologisten lääkeaineiden alihankittaviin laboratoriotutkimuksiin kuuluu erilaisia lääkeaine- ja lääkeaineiden vasta-ainetutkimuksia. Osa-alueen tutkimuksia käytetään yleisesti hoidon seurantaan tai terapeuttisen tavoitepitoisuuden määritykseen. Tilausmäärät vaihtelevat HUSilla muutamasta kappaleesta noin tuhanteen kappaleeseen vuodessa ja ISLABilla muutamista kappaleista muutamiin satoihin. Aikaisemmat tilausmäärät näkee tarjouspyynnön liitteeltä 3 Tarjouslomake. Kaikki hankinta-asiakirjoissa esitetyt lukumäärät ovat edellisvuosien lukuja, eivätkä sido Hankintayksikköjä sopimuskaudella. Biologisten lääkeaineiden erityisvaatimuksena on, että vastausviiveen täytyy olla korkeintaan 15 arkipäivää. Lisäksi erityisvaatimuksena biologisille lääkeaineille on, että tutkittavan lääkeaineen pitoisuusmääritys ei saa ristireagoida tutkittavan lääkkeen lääkevasta-aineiden kanssa ja puolestaan tutkittavan lääkkeen lääkevasta-ainemääritys ei saa ristireagoida kyseisen lääkeaineen kanssa. Lääkeaineen pitoisuusmääritys ja lääkeaineen vasta-ainetutkimus sekä näistä mahdollisesti muodostettu pakettitutkimus hankitaan samasta paikasta. Lisäksi vaatimuksena on, että tutkimukselle tulee toimittaa ohjekirjateksti, joka sisältää tieteelliseen kirjallisuuteen pohjautuvan terapeuttisen alueen ja tulkintaohjeen sekä keskeiset kirjallisuusviitteet. Osa-alueelle 1 asetettuja vaatimuksia on tarkemmin kuvattu tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 3. hankinnan kohteena ovat HUSin ja ISLABin altistetutkimukset sekä metalli- ja hivenainetutkimukset. Osa-alueen 3 tutkimukset on jaoteltu kahteen ryhmään tutkimusindikaatioidensa mukaan: - Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat biomonitorointitutkimukset, joita käytetään lähinnä työperäisiin altistusselvityksiin. Suurin osa tutkimuksista on virtsatutkimuksia. - Toiseen ryhmään kuuluu metalli- ja hivenainetutkimuksia, joita käytetään mm. hivenaineiden puutoksien ja aineenvaihduntasairauksien selvityksiin. Joitakin näistä tutkimuksista (esim. dU-Zn, U -/ P -Cu, P -Se) voidaan käyttää myös altistetutkimuksina. Hankinnan kohteena oleva B -CrCo on ARS -tekonivelpotilaiden altistetutkimus. Useimmat osa-alueen 3 tutkimuksista ovat harvinaisia; niitä tilataan vuositasolla korkeintaan joitain kappaleita. Runsaslukuisimmat tutkimukset ovat olleet esimerkiksi: S/P/fP -Zn , B -CrCo, S -Cu sekä S/P -Se. Hankinta-asiakirjoissa ilmoitetut lukumäärät ovat edellisvuosien määriä, eivätkä ilmoitetut lukumäärät sido hankintayksikköjä. Tutkimuksille on asetettu vähimmäisvaatimuksia. Biomonitorointitutkimusten (ryhmä 1) menetelmien herkkyys on erityisen tärkeä tutkimustulosten luotettavuudelle. Herkkyyden tulee olla 50 % altistumattomien viiterajasta tai herkempi (pois lukien U -Cot, jossa herkkyyden tulee olla 5 ng/ml tai alempi). Ryhmän 2 (metalli- ja hivenainetutkimukset) menetelmien herkkyyden tulee olla sellaisella tasolla, että syntyy riittävä marginaali viitealueen alarajaan nähden. Biomonitorointitutkimuksen (ryhmä 1) tuloksen yhteydessä tulee olla asiantuntijan laatima lausunto, joka sisältää ainakin tietoa tutkitusta analyytistä, tuloksen tulkinnasta ja mahdollisista seurantanäytteistä. Ryhmän 2 (metalli- ja hivenainetutkimukset) kohdalla riittää, kun laboratorio antaa suomenkielistä asiantuntijakonsultaatiota koskien tulosten tulkintaa. Kaikki osa-alueen tutkimukset otetaan erikoisputkiin, joiden hinnan ja toimituksen hankintayksikölle tulee sisältyä tutkimuksen hintaan. Osa-alueelle 3 asetettuja vaatimuksia ja hankinnan kohdetta on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan kohteena osa-alueella 6 on erikoishyytymismääritykset, joita hankintayksiköt eivät toteuta omana tuotantona. Kyseessä on harvinaisia tutkimuksia, joita tehdään vain vähän vuosittain. Ryhmään kuuluvien tutkimusten vuosittainen tilausmäärä on nähtävissä tarjouspyynnön liitteeltä 3 Tarjouslomake. Esitetyt määrät ovat edellisvuosien lukuja eivätkä sido hankintayksikköjä sopimuskaudella. Määritykset sisältävät tietyt hyytymishäiriöiden harvinaisissa jatkoselvittelyssä tarvittavat plasmasta tehtävät hyytymistekijöiden tutkimukset. Jos tutkimukselle ei ole määritelty viiteväliä, tulokseen täytyy olla liitettynä kliinisen tulkinnan mahdollistava suomenkielinen lausunto. Osa-alueelle 6 asetettuja vaatimuksia ja vertailuperusteita on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 4. hankinnan kohteena on HUSin kliinisen kemian laboratoriotutkimukset. Kyseinen osa-alue ei koske lainkaan ISLABia. Tutkimukset ovat esimerkiksi hormoni-, vitamiini-, luustoaineenvaihdunnan tutkimuksia. Tutkimusten hankintaan liittyvät erityisvaatimukset, kuten vaadittava menetelmä, vastauksen yksikkö, menetelmän herkkyys- ja spesifisyysvaatimukset, tekotiheysvaatimukset sekä tutkimukset, jotka on pystyttävä hankkimaan samasta paikasta, on esitetty tarjouspyynnön liitteessä 3 Tarjouslomake. Samasta liitteestä on nähtävissä myös kunkin tutkimuksen kpl-määrät vuonna 2021. Kappalemääriltään suurimpia tutkimuksia ovat olleet HUSLABissa esimerkiksi P -Reniini, konsentraatio, S -Tymidiinikinaasi, fS-A-vitamiini, U -Kollageeni I:n aminoterminaalinen telopeptidi sekä B -Fosfatidyylietanoli. Tietoa voi hyödyntää arvioitaessa alihankittavien tutkimusten kappalemääriä tulevaisuudessa. Ilmoitetut lukumäärät eivät kuitenkaan sido hankintayksikköä sopimuskaudella. Osa-alueelle kuuluu myös kolme isoentsyymien määrittämiseen liittyvää tutkimusta. Näissä edellytetään, että tutkimuspakettiin kuuluu liitteessä 3 Tarjouslomake eritellyt osatutkimukset, joille tulee vastata numeerinen tulos. Lisäksi kahden isoentsyymitutkimuksen osalta edellytetään suomenkielistä lausuntoa, jossa otetaan kantaa makromuotoihin, jos makromuotojen tulokset eivät käy ilmi osatutkimuksista. Osa-alueelle 4 asetettuja vaatimuksia ja vertailukriteerejä on kuvattu tarkemmin tässä tarjouspyynnössä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 7 Genetiikka hankinnan kohteena ovat HUSin ja ISLABin liitteellä 3 Tarjouslomake luetellut genetiikan laboratoriotutkimukset. Vuosittain tehdyt tutkimusten lukumäärät on ilmoitettu tarjouspyynnön liitteellä 3 Tarjouslomake. Kyseiset lukumäärät ovat edellisvuosien tutkimusmääriä ja hankintayksiköt eivät sitoudu ostamaan mitään määrää tutkimuksia sopimuskaudella. Esitetyt lukumäärät ovat siten vain arvioita. Tutkimuksille on asetettu vähimmäisvaatimuksia ja esimerkiksi kaikkien tutkimusten osalta edellytetään, että tutkimusten vastausaika on korkeintaan 10 arkipäivää. Lisäksi näytemateriaaliksi tulee hyväksyä EDTA-veri tai verestä eristetty DNA. Kaikille tutkimuksille asetettuja vaatimuksia on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnöllä liitteineen. Osa-alueelle 7 asetettuja vaatimuksia ja vertailuperusteita on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 2 hankinnan kohteena ovat HUSin ja ISLABin lääkeaineiden tutkimukset. Lääkeaineiden tutkimusten alihankittavaan ryhmään kuuluu esimerkiksi epilepsia-, sieni-, mikrobi- tai mielialalääkkeitä. Lääkeaineiden tutkimusten tilausmäärät vaihtelevat muutamasta kappaleesta muutamiin satoihin kappaleisiin vuodessa. Aikaisemmat tekomäärät näkee tarjouspyynnön liitteeltä 3 Tarjouslomake. Kaikki hankinta-asiakirjoissa esitetyt lukumäärät ovat edellisvuosien lukuja, eivätkä sido Hankintayksikköjä sopimuskaudella. Osa-alueen tutkimuksia käytetään yleisesti hoidon seurantaan tai terapeuttisen tavoitepitoisuuden määritykseen. Lääkeaineilla on usein toksisia haittavaikutuksia, joten niiden pitoisuusseuranta on erittäin tärkeää. Joidenkin lääkeaineiden terapeuttinen alue voi olla hyvinkin kapea ja pitoisuuden ylittäessä terapeuttisen alueen, lääkeaineen haittavaikutukset lisääntyvät. Näiden seikkojen vuoksi tietyille tutkimuksille on asetettu eritysvaatimuksia. Lisäksi vaatimuksena voi olla, että tutkimukselle tulee toimittaa ohjekirjateksti, joka sisältää tieteelliseen kirjallisuuteen pohjautuvan terapeuttisen alueen ja tulkintaohjeen sekä keskeiset kirjallisuusviitteet. Osa-alueelle 2 asetettuja vaatimuksia on tarkemmin kuvattu tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 8 hankinnan kohteena ovat HUSin ja ISLABin HLA-tautiassosiaatiotutkimukset sekä farmakogeneettiset HLA-tutkimukset. Tutkimusten viimevuotiset tilausmäärät on esitetty liitteellä 3 Tarjouslomake. Lukumäärältään eniten on tehty B -Keliakian HLA-tautiassosiaatiotutkimusta. Tieto perustuu HUSin viime vuoden tutkimustilastoon. Muita tutkimuksia on tehty vuosittain vain muutamia kappaleita, tai korkeintaan hieman yli kymmenen. Kyseessä on edellisvuosien lukumääriä, eivätkä kyseiset lukumäärät sido hankintayksikköjä sopimuskaudella. Osa-alueen 8 tutkimuksille asetettuja kriteereitä ja vertailuperusteita on kuvattu tarkemmin tarjouspyynnöllä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 5. hankinnan kohteena on ISLABin kliinisen kemian laboratoriotutkimukset. Osa-alue ei koske lainkaan HUSia. Tutkimukset ovat esimerkiksi hormoni-, vitamiini-, luustoaineenvaihdunnan tutkimuksia. Tutkimusten hankintaan liittyvät erityisvaatimukset, kuten vaadittava menetelmä, vastauksen yksikkö, menetelmän herkkyys- ja spesifisyysvaatimukset, tekotiheysvaatimukset sekä tutkimukset, jotka on pystyttävä hankkimaan samasta paikasta, on esitetty tarjouspyynnön liitteessä 3 Tarjouslomake. Samasta liitteestä on nähtävissä myös kunkin tutkimuksen kpl-määrät vuonna 2021. ISLABissa kappalemääriltään suurimmat tutkimukset ovat olleet S -Prokollageeni III:n aminoterminaalinen propeptidi, S –T4-Vdi, S -D-Vitamiini-1,25-OH, fB-B6-vitamiini ja B -Fosfatidyylietanoli. Tietoa voi hyödyntää arvioitaessa alihankittavien tutkimusten kappalemääriä tulevaisuudessa. Ilmoitetut lukumäärät eivät kuitenkaan sido hankintayksikköjä sopimuskaudella. Osa-alueelle kuuluu myös kolme isoentsyymien määrittämiseen liittyvää tutkimusta. Näissä edellytetään, että tutkimuspakettiin kuuluu liitteessä 3 Tarjouslomake eritellyt osatutkimukset, joille tulee vastata numeerinen tulos. Lisäksi kahden isoentsyymitutkimuksen osalta edellytetään lausuntoa, jossa otetaan kantaa makromuotoihin, jos makromuotojen tulokset eivät käy ilmi osatutkimuksista. Osa-alueelle 5 asetettuja vaatimuksia ja vertailukriteerejä on kuvattu tarkemmin tässä tarjouspyynnössä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset

Ostettava

Hankinnan lyhyt kuvausHankinnan osa-alueella 9. hankinnan kohteena on ISLABin Alzheimerin diagnostisten merkkiaineiden tutkimukset. Osa-alue ei koske lainkaan HUSia. Tutkimusten hankintaan liittyvät erityisvaatimukset on esitetty tarjouspyynnön liitteellä 3 Tarjouslomake. Samasta liitteestä on nähtävissä myös kunkin tutkimuksen kpl-määrät vuonna 2021. Tietoa voi hyödyntää arvioitaessa alihankittavien tutkimusten kappalemääriä tulevaisuudessa. Ilmoitetut lukumäärät eivät kuitenkaan sido hankintayksikköjä sopimuskaudella. Osa-alueelle 9 asetettuja vaatimuksia ja vertailukriteerejä on kuvattu tarkemmin tässä tarjouspyynnössä liitteineen.
Hankintanimikkeistö (CPV) pää
Hankintanimikkeistö (CPV) muutLääketieteellisten laboratorioiden palvelut (85145000)
AluekoodiFI
Pääasiallinen suorituspaikka

Sopimukset